Siv Jensen mener Arbeiderpartiet radikaliseres

Frp-leder Siv Jensen mener Arbeiderpartiet radikaliseres og sier leder Jonas Gahr Støre snakker usant om private aktører i barnehagesektoren.
Frp-leder Siv Jensen mener Arbeiderpartiet radikaliseres og sier leder Jonas Gahr Støre snakker usant om private aktører i barnehagesektoren. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Frp-leder Siv Jensen mener det pågår en radikalisering av Ap og angriper partileder Jonas Gahr Støre fordi han vil rekommunalisere barnehager og sykehjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg begriper rett og slett ikke hvorfor Jonas Gahr Støre og Ap vil kjøpe opp velfungerende barnehager og sykehjem. Det er galskap å ta inn hundrevis av millioner i eiendomsskatt og så bruke vanlige folks skattepenger til slikt, sier Frp-leder og finansminister Siv Jensen til Aftenposten.

Hun mener gode målinger for SV og Rødt har ført til en radikalisering av Arbeiderpartiet.

– På flere og flere målinger er Jonas avhengig av Rødt for å få flertall. Jeg tror de frykter velgerlekkasje, sier hun.

Hun beskylder Ap-leder Jonas Gahr Støre for å fare med usannheter. I et intervju med avisen forrige uke sa Støre at de private barnehageeierne fører «hundrevis av millioner kroner ut av landet».

– Det går ikke an å påstå

Det er ikke sant, mener Frp-lederen.

Partileder Jonas Gahr Støre Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Partileder Jonas Gahr Støre Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– I 2017 ble det tatt ut 130 millioner samlet sett i utbytte i barnehagesektoren av et overskudd på 1,2 milliarder kroner. Det meste blir altså igjen i sektoren. Ergo går det ikke an å påstå at hundrevis av millioner kroner sendes ut av landet, sier Jensen.

Støre på sin side sier han ikke begriper at Siv Jensen, som hevder å være opptatt av skatt, kan være så lite opptatt av hva skattepengene brukes på.

– Det er for eksempel ikke lenge siden Aftenposten dokumenterte at eierne av et stort barnehagekonsern hadde tatt ut over 900 millioner kroner fra barnehagene og investert i andre prosjekter i inn- og utland, sier han.

Les også: Solberg stilt til veggs om rekordhøye strømpriser

Solberg forsvarer sterkt kritisert budsjettgrep

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden