Meny

Farage truer med nytt «Brexit Party»

Nigel Farage vil ha Storbritannia ut av EU, men sitter selv i EU-parlamentet. Nå truer han med å starte et nytt parti hvis britenes Brexit blir utsatt. Foto: Kirsty O'connor / AP

Blir britenes Brexit forsinket vil nei-generalen Nigel Farage stille for et nytt politisk parti, «Brexit party».

Nigel Farage (54) ble kjent som den mest framtredende britiske EU-motstanderen.

Etter at et flertall stemte for å forlate EU i en folkeavstemning, har det blitt mer stille om ham – selv om Farage har beholdt posisjonen som medlem av EU-parlamentet. Nå kan han være klar med et nytt politisk parti – «Brexit Party».

Han representerte tidligere UKIP i EU-parlamentet, men forlot partiet i fjor da mer høyreekstreme elementer som rasisten Tommy Robinson, fikk sentrale tillitsverv.

Farage har beholdt sentrale posisjoner i anti-EU-organisasjoner som «Leave Means Leave».

Godkjent for valg

Og sist fredag ble hans nyvinning godkjent av britenes valgkommisjon. I løpet av helgen skal hele 15.000 personer ha meldt seg som interesserte mottakere av informasjon om det nye partiet.

Partiet har gjort det klart at de vil stille ved neste EU-valg i mai, hvis det blir forsinkelser i utmeldelsen som skal være avsluttet 29. mars, skriver BBC.

Sammen med Nigel Farage stiller også Nathan Gill som tidligere var UKIP-leder i Wales. Gill sitter i dag i EU-parlamentet som uavhengig kandidat.

Til BBC sa Gill i helgen at det var 60 prosents sannsynlighet for at det ville bli avholdt valgt til EU-parlamentet i Storbritannia også denne våren.

Trussel mot de store

«The Brexit Party vil trekke til seg all misnøye i landet, og både Labour og det konservative partiet må forstå at de vil tape stemmer hvis de sviker oss», sa Gill.

Farage har selv vært klar på at registreringen av partiet er en advarsel til statsminister Theresa May og Labours leder Jeremy Corbyn. Det vil først trappe opp aktiviteten hvis utmeldelsen av EU blir forsinket, skriver Daily Mail.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært