Demonstranter i Haiti krever presidentens avgang

Torsdag demonstrerte tusenvis haitiere i landets hovedstad Port-au-Prince. Politiet brukte tåregass mot demonstrantene. Foto: AP / NTB scanpix
Torsdag demonstrerte tusenvis haitiere i landets hovedstad Port-au-Prince. Politiet brukte tåregass mot demonstrantene. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis demonstrerte i gatene i Haitis hovedstad torsdag og krevde president Jovenel Moïses avgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrantene vil at Moïse skal trekke seg fordi han unnlot å etterforske korrupsjonsanklager mot den forrige regjeringen knyttet til Petrocaribe, et subsidiert oljesamarbeid med Venezuela.

Haitiere marsjerte i gatene hvor de ropte, brente bildekk og gikk med plakater hvor det blant annet sto «Hvor er Petrocaribe-pengene?". Flere har sagt at de vil protestere i hele helgen med mindre presidenten kunngjør sin avgang.

Politiet brukte tåregass mot demonstrantene. En talsmann for politiet sier at én demonstrant ble drept og 36 personer ble arrestert. Demonstrantene skal ha brent fire politibiler.

– Vi vil ikke stoppe. Vi fortsetter 8. og 9. februar for at president Jovenel Moïse skal trekke seg. Hvis Moïse ikke gjør det, skal vi utnevne en midlertidig president de kommende dagene, sier opposisjonsleder Jean-Charles Moïse.

Presidenten har sagt at han ikke kommer til å trekke seg. Til tross for at de deler etternavn, er de to politikerne ikke i familie.

Dette er ikke første gang haitiere demonstrerer mot presidenten på grunn av mangel på korrupsjonsetterforskning. Også i fjor var det demonstrasjoner, hvor flere ble drept.