Carl I. Hagen klar til å møte på Stortinget for Keshvari

Carl I. Hagen (74) er beredt til å møte på Stortinget igjen ettersom han er andre vara for partileder Siv Jensen. Første vara, Mazyar Keshvari, ble i helgen pågrepet for trusler og er nå sykemeldt fra vervet som stortingsrepresentant. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Carl I. Hagen (74) er beredt til å møte på Stortinget igjen ettersom han er andre vara for partileder Siv Jensen. Første vara, Mazyar Keshvari, ble i helgen pågrepet for trusler og er nå sykemeldt fra vervet som stortingsrepresentant. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen (74) er klar for en gjeninntreden på Stortinget etter at Mazyar Keshvari er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at Keshvari (37) ble pågrepet for trusler i helgen og nå er blitt sykmeldt, sier Carl I. Hagen til NRK at han er klar til å møte på Stortinget allerede tirsdag.

Keshvari har siden 2013 vært fast møtende vararepresentant for Frp-leder og finansminister Siv Jensen. Da Keshvari var sykmeldt i forbindelse med bedragerisaken, var det Frp-nestor Carl I. Hagen som møtte isteden som andre vara. Nå er Hagen på nytt innstilt på å møte.

– Jeg er ikke formelt innkalt til Stortinget ennå, men ser jo i mediene at Keshvari er sykmeldt. Jeg er derfor forberedt på å møte i morgen, sier Hagen til NRK.

Hagen sier han som andre vara har plikt til å møte. I fjor sa den tidligere mangeårige lederen av partiet at han planla å trekke seg fra rikspolitikken og bli pensjonist. Om disse planene nå må endres, vil ikke Hagen svarer på.

– Om det blir langvarig eller ikke, kan jeg ikke spekulere på, jeg må forholde meg til det som skjer, svarer Hagen.