Krav om guvernør-avgang etter avsløring av rasistisk bilde

Guvernør Ralph Northam i Virginia er i hardt vær etter offentliggjøringen av et rasistisk bilde fra studietiden. Foto: Steve Helber / AP / NTB scanpix
Guvernør Ralph Northam i Virginia er i hardt vær etter offentliggjøringen av et rasistisk bilde fra studietiden. Foto: Steve Helber / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Guvernør Ralph Northam i Virginia i USA møter krav om å trekke seg etter avsløringen av et rasistisk bilde av ham fra studietiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildet stammer fra årboken fra universitetet hvor Northam studerte medisin på 1980-tallet.

På bildet er én person sminket som en afroamerikaner, mens en annen er kledd som et medlem av Ku Klux Klan. Northam har bekreftet at en av personene er ham – men ikke hvem av dem.

– Jeg er svært lei meg for beslutningen om å opptre som jeg gjorde på dette bildet og for smerten som den beslutningen forårsaket den gang og nå, sier guvernøren i en uttalelse.

Bildet fra årboken ble fredag publisert av det sterkt høyreorienterte nettstedet Big League Politics, og deretter av flere andre medier.

Northam er demokrat, og både politiske motstandere og en rekke partifeller mener nå at han må trekke seg.

– Rasismens smuss har ingen plass i våre regjeringsbygninger, tvitrer den demokratiske senatoren og presidentkandidaten Kamala Harris, som selv er afroamerikaner.

Les også:

UEFA: Retningslinjer mot rasisme ble ikke fulgt i Milano

Rasisme-debatten: – Grovt overtramp fra Store norske

– Kampen mot rasisme må tas hver dag