Mange nye AUF-medlemmer

AUF-leder Ina Rangønes Libak (midten) jubler over medlemstallene til ungdomspartiet. Her avbildet sammen med tidligere generalsekretær Renate Tårnes (t.v.) og tidligere AUF-leder Mani Hussaini (t.h.). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
AUF-leder Ina Rangønes Libak (midten) jubler over medlemstallene til ungdomspartiet. Her avbildet sammen med tidligere generalsekretær Renate Tårnes (t.v.) og tidligere AUF-leder Mani Hussaini (t.h.). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Med 14.422 medlemmer i fjor sier Norges største ungdomsparti AUF at de har satt ny medlemsrekord i nyere tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medlemstallet økte med 1.248 i 2018, melder Dagsavisen.

– For oss er det gledelig at vi har fått så mange nye medlemmer, sier AUF-leder Ina Rangønes Libak.

– Det er rekord i nyere tid, og det er et tydelig signal om at ungdom i Norge vil ha et regjeringsskifte, sier generalsekretær Sindre Lysø.

AUF-lederen fremhever abortsaken, som ble et hett tema i regjeringsforhandlingene, som en av sakene som har påvirket engasjementet blant unge.

– 2018 har vært et år der debatter om skillelinjene mellom regjeringa og opposisjonen har fått mye plass. Vi har sett at spesielt abortsaken i høst har opprørt og engasjert unge over hele landet, sier hun.

Personvernpolicy