Hareide tar selvkritikk for håndteringen av KrFs veivalg

Det var i september den daværende KrF-lederen kom med det oppsiktsvekkende rådet til partiet om rødgrønt samarbeid. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Det var i september den daværende KrF-lederen kom med det oppsiktsvekkende rådet til partiet om rødgrønt samarbeid. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide sier han kunne forberedt partiet bedre på prosessen rundt veivalget. I dag er han strippet for all formell makt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kunne forberedt partiet enda bedre. Mange ble naturlig nok overrasket over det jeg sa, sier han til Aftenposten.

Det var i september den daværende KrF-lederen kom med det oppsiktsvekkende rådet til partiet om rødgrønt samarbeid. Det som fulgte var et tøft og omstridt veivalg som endte i blå seier og Hareides avgang. Til Aftenposten sier Hareide at det hadde vært en idé å bruke lengre tid, for eksempel lagt opp til en avgjørelse på KrFs ordinære landsmøte i april.

– Mange opplevde nok at det kom brått på. Men da måtte det vært en helt annen prosess, sier han.

Kun få dager etter at han ble innstilt som parlamentarisk leder i KrF, trakk Hareide seg tirsdag også der, til tross for at han fikk flest råd om å fortsette. Hareide framholder at han kanskje ikke ville bli trodd på som parlamentarisk leder i partiet etter å ha endt på tapende side i veivalget.

Les også: Knut Arild Hareide trekker seg som parlamentarisk leder for KrF

Hareide: – Vi må få tid til å samle oss

Hareide om Ropstad-kritikk: – Jeg blir bekymret

Hareide: Ropstad vil være en god partileder