Ropstads far forsvarer sønnen etter mediestorm

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad på KrF sin landskonferanse på Gardermoen lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad på KrF sin landskonferanse på Gardermoen lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF-veteran Bjørn Ropstad (61) avviser at sønnen, familieminister Kjell Ingolf, er en mørkemann, til tross for søkelyset mot nestlederen de siste månedene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har vært veldig spesielt og litt uvirkelig å følge ham fra sidelinjen de siste månedene. Vi er jo opptatt av hvordan det går med ham da, sier faren til VG.

61-åringen sier han aldri hadde forutsett at oppmerksomheten rettet mot sønnen skulle bli så stor. Reaksjonene mot KrF-nestlederen har haglet siden KrFs retningsvalg begynte i høst. Den siste tiden har kritikken tiltatt som følge av Ropstads flere abortutspill samt angivelige ønske om personlig homofritak i sin jobb som familieminister.

Samme dag som den nye regjeringsplattformen ble lagt fram, deltok Ropstad på partilederdebatten hvor han skapte reaksjoner med kommentaren om at hvis en kvinne klarer å bare fram ett barn, klarer hun to. Et utspill han i ettertid har beklaget.

Den siste uken har han blitt beskrevet som «moralismens mørkemann på Sørlandet»

– Jeg kjenner ikke igjen bildet av Kjell Ingolf som mørkemann. Han er en blid og omgjengelig kar som ønsker det beste for alle. Det med mørkemann-stempelet kom litt uventet på meg. Det må jeg innrømme, sier faren.

Aktuelt: Ropstad tar avstand fra seksuell reorientering