Regjeringen åpner for «barnefengsel»

Solveig Horne, Frps justispolitiske talsperson, sier det er viktig med innskrenking av bevegelsesfrihet. Arkivfoto: Mariam Butt / NTB scanpix
Solveig Horne, Frps justispolitiske talsperson, sier det er viktig med innskrenking av bevegelsesfrihet. Arkivfoto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Granavolden-plattformen åpner for spesielle barnevernsinstitusjoner, uten bevegelsesfrihet, for unge som begår alvorlig kriminalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frps justispolitiske talsperson, Solveig Horne, sier til Vårt Land at hun mener de spesielle barnevernsinstitusjonene er nødvendige.

– Det er 14-åringer som begår vold og voldtekt. Disse ungene trenger klare grenser og restriksjoner, sier hun.

«Regjeringen vil vurdere å etablere institusjoner i barnevernet, inkludert bevegelsesrestriksjoner, som kan håndheve reglene for personer under 15 år som begår alvorlig kriminalitet, og som kan utgjøre en fare for seg selv eller andre.» Slik heter det i den nye regjeringserklæringen for firepartiregjeringen mellom Høyre, Frp, Venstre og KrF.

Justisdepartementet har tidligere varslet at de skal jobbe med alternative tiltak mot ungdomskriminalitet og gjengkriminalitet.

– Jeg har vært tydelig på at barnevernet må inn, og man må få et bedre samarbeid mellom barnevernet og kriminalomsorgen og politiet, sier Horne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun mener barnevernet ikke har verktøy for å forhindre dannelsen av ungdomsgjenger.

– Da må vi ikke være redde for å prøve nye tiltak. Det er viktig med innskrenking av bevegelsesfrihet, sier Horne.

Les også: Intern uro i Høyre: – Meget alvorlig og oppsiktsvekkende

Sp-lederen reagerer på at regjeringen eser ut: – En uting

Solberg presenterer den utvidede regjeringen tirsdag