NRK: Høyre får digitaliseringsminister

Justisminister Tor Mikkel Vara (t.h.) får et noe mindre ansvarsområde i den utvidede regjeringen når det trolig blir opprettet en egen beredskapsminister.
Justisminister Tor Mikkel Vara (t.h.) får et noe mindre ansvarsområde i den utvidede regjeringen når det trolig blir opprettet en egen beredskapsminister. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til en beredskapsminister, blir det trolig også opprettet en statsrådspost som digitalisteringsminister i den utvidede regjeringen, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere kilder NRK har vært i kontakt med, peker i retning av en egen statsråd for digitalisering. Ifølge kanalens kilder vil statsrådsposten bli underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet, og jobben er det en Høyre-politiker som skal ha.

I tillegg ligger det altså an til en helt ny post som beredskapsminister underlagt Justis- og beredskapsdepartementet i forbindelse med regjeringsutvidelsen. Den jobben er det ifølge NRK Frp-statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde som skal ha. Nåværende justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) får ansvaret for politi- og utlendingssaker og dermed en noe mindre portefølje enn før.

Les også: Solberg vil være statsminister til 2025