Meny

Støre: – En historisk dag, men med trist fortegn

Ap leder Jonas Gahr Støre, statsminister Erna Solberg (H), Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Frp-leder Siv Jensen før den første partilederdebatten etter at Solberg ble leder av en flertallsregjering torsdag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ap-leder Jonas Gahr Støre er bekymret for den nye flertallsregjeringen som kan mener kan være starten på flere innstramminger i abortloven.

– Dette er en historisk dag, men det er på den triste siden, sa Støre under den første partilederdebatten etter at Venstre, KrF, Høyre og Frp sa ja til å danne en flertallsregjering torsdag kveld.

– For første gang siden 1970-tallet blir det en innstramming i abortloven. Det betyr at kvinner som må ta et utrolig krevende valg knyttet til abort, et tungt og etisk vanskelig valg, får beskjed om at de må i nemnd og mister retten til å bestemme selv, fremholdt Støre.

Han sa seg enig imidlertid enig med Frp-leder Siv Jensen i at den nye flertallsregjeringen vil sikre Frp mer innflytelse på Stortinget. Han tror også Høyre får mer innflytelse, men mener Venstre og KrF kun har fullbyrdet Erna Solbergs drøm.

– Jeg er glad for at Stortinget tidligere hadde kraft til å si nei til mange av forslagene til Frp. Nå blir de vedtatt, og det betyr mer Høyre og Frp-politikk, hvilket vil si mer usosial skattepolitikk og mindre velferd, sa Ap-lederen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært