Meny

Dakar-seier til Al-Attiyah og Price etter «tortur»

Toby Price (til v.) vant motorsykkelklassen i Dakar-rallyet selv om han kjørte med brukket håndledd. Her feirer han med KTM-lagkamerat Matthias Walkner, som ble nummer to. Foto: Ricardo Mazalan, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nasser Al-Attiyah vant Dakar-rallyet for tredje gang torsdag. Toby Price vant motorsykkelklassen for annen gang selv om han har kjørt med brukket håndledd.

– Det har vært ti lange dager. Nå må jeg få undersøkt hvor tøff medfart jeg har gitt håndleddet. Det har vært tortur, men i dag er det verd all smerten, sa Price.

– Jeg trodde bare at jeg ville greie et par etapper før jeg ble stoppet av smertene, men støtten hjemme fra Australia hjalp meg til å fullføre. Akkurat nå føles det som fem personer stikker kniver i håndleddet mitt, men samtidig er jeg utrolig glad.

Price tok ledelsen tirsdag og avsluttet med stil da han vant den siste etappen til Lima. Sammenlagt endte han ni minutter før tittelforsvarer Mattias Walkner. For 18. år på rad gikk seieren til en KTM-fører.

Al-Attiyah seiret sammenlagt hele 46 minutter foran Nani Roma. Sebastian Loeb, som har ni VM-titler i rally, ble nummer tre i bilklassen. Han var nesten to timer bak vinneren fra Qatar, som tidligere seiret i 2011 og 2015.

– Alle vil vinne Dakar-rallyet, men i år gikk alle etappene i Peru. Da er det mye sanddynekjøring, og der er vi gode, sa Al-Attiyah, som tok OL-medalje i skyting i London-lekene i 2012.

– Det er fantastisk. Jeg gjorde ingen feil hele rallyet, og det i et så vanskelig rally, sa han.

Dakar-rallyet har allerede i flere år vært gjennomført i Sør-Amerika, men i år gikk hele løypa i Peru.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært