Meny

Cohen fikk rigget meningsmålinger i Trumps favør

President Trumps tidligere advokat Michael Cohen skal ifølge den amerikanske storavisen The Wall Street Journal ha rigget meningsmålinger for sin tidligere sjef. Foto: REUTERS/Jeenah Moon/File Photo Foto: Jeenah Moon / Reuters

Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen fikk rigget målinger til fordel for Trumps valgkamp, ifølge WSJ. Cohen hevder han gjorde det på Trumps ordre.

Wall Street Journal publiserte torsdag en artikkel om at Cohen i 2015 skal ha betalt det lille teknologiselskapet RedFinch Solutions til å forsøke å rigge meningsmålinger på nett til fordel for Donald Trump under presidentvalgkampen. Cohen fikk ifølge WSJ refundert pengene fra Trump Organization som ikke vil kommentere saken.

Les også: Trumps eksadvokat stiller til åpen høring i Kongressen

I en Twitter-melding sier CNN-journalisten Jim Sciutto at Cohen bekrefter opplysningene i Wall Street Journal. Cohen hevder selv at han gjorde det på ordre fra Trump.

– Jeg angrer virkelig på min blinde lojalitet til en mann som ikke fortjener det, tvitrer Cohen.

Presidentens tidligere advokat skal etter planen vitne under ed i en høring i Kongressen i februar. Han har lovet å gi en «fullstendig og troverdig» fremstilling av sitt tidligere arbeid som Donald Trumps advokat.

I forrige uke avviste president Trump at han har instruert Cohen til å bryte loven for seg.

– Jeg oppfordret aldri Michael Cohen til å bryte loven. Han var en advokat og skal kjenne til loven. En advokat har et stort ansvar dersom det blir gjort en feil. Det er derfor de får betalt, skriver Trump på Twitter torsdag.

Trump har så langt ikke kommentert oppslaget i finansavisen som er eid av den erkekonservative mediemogulen Rupert Murdoch - som også eier Fox News.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært