Solid nedtur for Frp på ny måling

Frp-leder Siv Jensen under regjeringsforhandlingene på Hadeland. Partiet støttes nå av bare 10,8 prosent av velgerne, ifølge en ny meningsmåling. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Frp-leder Siv Jensen under regjeringsforhandlingene på Hadeland. Partiet støttes nå av bare 10,8 prosent av velgerne, ifølge en ny meningsmåling. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Frp går tilbake med 3,8 prosentpoeng til en oppslutning på bare 10,8 prosent på en ny måling. Venstre kryper ned til en oppslutning på 2,4 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om det kun er resultatet på valgdagen som teller, indikerer dette at vi må mobilisere. Samtidig har den siste tiden vært preget av regjeringsforhandlinger med mye fokus på prosesser og spill. Jeg tror ikke det har vært ideelt, sier parlamentarisk nestleder Helge André Njåstad i Frp til FriFagbevegelse.

Venstres tilbakegang på 2 prosentpoeng til en oppslutning fra 2,4 prosent av velgerne betyr at partiet er langt under sperregrensen på 4 prosent.

Partibarometeret for januar er laget av Opinion for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), Dagsavisen og LO Media.

Aktuelt : KrF: Avskyelig innvandringsutspill fra Frp

Av de øvrige partiene som har sittet i regjeringsforhandlinger på Hadeland, har Høyre en stabil oppslutning på 22,9 prosent (-0,1 prosentpoeng). KrF får en liten framgang på 0,4 prosentpoeng til 3,7 prosents oppslutning.

For opposisjonen viser målingen 28,5 prosent for Ap (+1,3 prosentpoeng fra desember), 12,6 prosent (+0,7) for Sp, SV får støtte av 7,9 prosent (+2,1 prosentpoeng), MDG får en oppslutning på 3,2 prosent (-0,4), mens Rødt har støtte fra 5,5 prosent (+0,4).

Feilmarginen for målingen er ikke oppgitt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden