Meny

Regjeringsforhandlingene i havn

Regjeringen startet 2. januar forhandlinger om et regjeringssamarbeid med KrF på Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland. Ifølge TV 2 skal forhandlingene nå være ferdige. Statsminister Erna Solberg, Frp-leder og finansminister Siv Jensen, Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande og KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad møtte pressen før oppstart. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

TV 2 har fått informasjon om at den nye regjeringsplattformen er ferdig forhandlet.

TV 2 melder at partene skal være enige om alle hovedpunktene.

Kanalen erfarer at KrF skal ha fått gjennomslag for barne- og familiereform med særlig fokus på ressurssvake. Venstre skal ha fått gjennomslag på klima i innspurten.

Ifølge kanalen skal Frps partileder Siv Jensen ha forlatt hotellet på Gran, hvor forhandlingene har pågått i to uker.

Det skal nå bare gjenstå en skrivejobb før plattformen er helt klar.

Torsdag samles landsstyrene i Høyre, Frp, Venstre og KrF for å ta stilling til resultatet av regjeringsforhandlingene.

Ikke endring i abortlov

KrF fikk ikke medhold for å endre abortloven i regjeringsforhandlingene, skriver VG.

Det får avisa opplyst av kilder i de fire partiene som onsdag kveld skal ha kommet til enighet.

KrF har kjempet for endringer i paragraf 2c, som åpner for senabort i tilfeller hvor fosteret har alvorlig sykdom, men skal ha tapt kampen i forhandlingene.

Flere kilder åpner for at KrF i stedet kan ha fått gjennomslag for andre tiltak og kampanjer mot det KrF kaller sorteringssamfunnet.

Ifølge VG ligger det også an til at partiene vil legge fram et felles forslag om å begrense muligheten for å få gjennomført fosterreduksjon, og at KrF dermed skal ha oppnådd en liten seier på abort-området gjennom forhandlingene på Granavollen.

Kilder forteller til TV 2 at Frp har fått gjennomslag for reduserte bompengesatser.

Samtidig opplyser kilder til TV 2 onsdag morgen at forhandlingene ikke er ferdige, men at de regner med å bli det i løpet av kort tid.

Les også: Regjeringsavklaring kan komme torsdag

Det er spesielt klima, abort og innvandring som har vært de vanskeligste sakene, og som er årsaken til at planlagte landsstyremøter allerede er blitt avlyst en gang.

KrFs forhandlingsdelegasjon, med nestlederne Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad samt Erik Lunde fra Oslo KrF, har konsekvent unngått å gi viktig informasjon til referansegruppen, blir NTB fortalt.

Statsminister Erna Solberg (H) har i mange år hatt som mål å samle de fire ikke-sosialistiske partiene i regjering. Men i 2013 klarte de ikke å bli enige om en regjeringsplattform. Forhandlingene endte med at Høyre og Frp dannet regjering med en samarbeidsavtale med Venstre og KrF.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært