Høyre ruster opp til valgkampen

Klare for årets valgkamp. Fra høyre side bak: Henrik C. Hernes, teknologirådgiver i Amidays, Thoralf Granerød, markeds- og kampanjesjef i Høyre og Christian Laland, sjef for digitale medier i Høyre. Fra høyre side foran: Jakob Skåltveit, daglig leder i Amidays, Ragnhild Skreden, rådgiver i Amidays og Aparna Meghare, kampanjerådgiver i Høyre.
Klare for årets valgkamp. Fra høyre side bak: Henrik C. Hernes, teknologirådgiver i Amidays, Thoralf Granerød, markeds- og kampanjesjef i Høyre og Christian Laland, sjef for digitale medier i Høyre. Fra høyre side foran: Jakob Skåltveit, daglig leder i Amidays, Ragnhild Skreden, rådgiver i Amidays og Aparna Meghare, kampanjerådgiver i Høyre.

Tror årets valgkamp blir den mest teknologisk avanserte noensinne.

Regjeringspartiet Høyre velger marketing-byrået Amidays som rådgiver på bruk av markedsføringsteknologi. Nå har de startet forberedelsene til årets lokalvalg.

– For å sikre at vi også i fremtiden når ut til velgerne på en relevant og effektiv måte, må vi hele tiden tenke nytt i vårt kampanje- og markedsarbeid. Her spiller innhenting og bruk av data fra vår digitale annonsering en viktig rolle. Vi har derfor valgt Amidays som rådgivningsmiljø, sier Thoralf Granerød, markeds- og kampanjesjef i Høyre.

Les også : Bonnier «99 prosent» i mål med avvikling - 58 har fått sluttpakke

– Vil bidra til å vinne valgkampen

Samarbeidet omfatter teknologivalg, planlegging, oppsett og anvendelse av programmatisk annonsering, samt måling og analyse. Hensikten er dels å nå velgere med de lokale budskapene som oppleves mest relevante basert på data, og dels innhenting av innsikt fra annonseringen til bruk i annet kampanje- og markedsarbeid.

– At Høyre med sin betydelige erfaring og in-house kompetanse har valgt å brette opp ermene sammen med oss, slik at vi kan bidra til å vinne valgkampen også i 2019, er en stor tillitserklæring. Vi har allerede kommet raskt i gang fordi vi tenker mye likt rundt både samarbeidsform og deling av kunnskap, sier Jakob Skåltveit, daglig leder i Amidays.

Les også : – Hadde jeg vært 25 år i dag, hadde jeg begynt å jobbe med Blockchain

Ble gransket av Datatilsynet

Digital markedsføring og valgkamp er ikke alltid en enkel øvelse. Datatilsynet gransket Høyre etter at partiet lastet opp sensitive personopplysninger om medlemmer til Facebook under valgkampen i 2013. Nå understreker både Høyre og Amidays at de er opptatt av operere godt innenfor regelverket.

– Vi har respondert klart og åpent på spørsmålene fra tilsynet. Viktigst er det å ta læring, og finne løsninger som tar regelverket, og dermed menneskers personvern, på alvor. Denne typen kampanjeaktiviteter har derfor ikke vært i bruk hos oss siden, sier sjef for digitale medier i Høyre. Christian Laland, til Kampanje.

– Har dere lært noe av dette?
– Vi har lært at det ikke holder at en leverandør eller partner «skjønner». Om ikke vi selv skjønner, vil vi heller ikke gjennomføre prosjektet. Og lære gjør vi hele tiden, både når vi lykkes og når vi feiler.

Høyre bekreftet i fjor at de tok kontakt med det omstridte analyseselskapet Cambridge Analytica i starten av valgåret 2017. Partiet mente imidlertid at selskapets metoder var over grensen og takket nei til samarbeid.

Les også : «4-stjerners middag» holder på tv-seerne

– Tar personvern på alvor

Jakob Skåltveit, daglig leder i Amidays, bekrefter at de skal bidra til at feilene fra 2013-valget ikke gjentar seg.

– Ja, bevisstheten rundt dette er høy. Både Høyres og vår jobb er alltid å bidra til det jobbes smart og ryddig basert på data som ikke utfordrer personvernet. Høyres digitale valgkamp i 2017 viser at partiet tar personvern på alvor.

– Er det krevende å balansere mellom behovet for en mest mulig effektiv markedsføring i en valgkamp og hensynet til regelverket om personopplysninger?

– Nei. Regelverket om personopplysninger er klart og legger føringene for hvilke typer data som kan benyttes. Den spennende utfordringen her er knyttet til å jobbe smartest mulig innenfor en trygg og ryddig ramme, sier Skåltveit.

Les også : Solskjær ga TV 2 ny Premier League-rekord

Venter høyteknologisk valgkamp

Høyres digitalsjef tror høstens valgkamp blir den mest avanserte i bruk av digital markedsføring og teknologi.

– Det er helt naturlig å tenke at den blir det. Nye produkter og muligheter dukker opp hele tiden, og vi i Høyre liker å være fremoverlente både i politikkutvikling og kommunikasjon, så vi er klare for å teste ut både nyvinninger og optimalisere allerede etablerte modeller, sier Laland.

Skåltveit er enig at vi går mot den mest teknologiske valgkampen noensinne.

– Ja, noe annet ville vært rart med tanke på utviklingen i bransjen vår. Samtidig tror jeg innslaget av realisme knyttet til hva man kan oppnå og ikke oppnå blir større enn tidligere fordi bevisstheten og modenheten rundt bruk av teknologi og data har økt.

– Må det partiet som vinner valgkampen være best på digital markedsføring?

– Nei, jeg mener ikke det. Digital markedsføring er en av mange enkeltfaktorer. Det er helheten i politikken og svarene på folks utfordringer som er avgjørende.

Les også : – Jeg må innrømme at det så litt svart ut

– Vil prioritere det digitale høyt

Høyres digitalsjef svarer slik:

– I Høyre tror vi på hele velgerreisen. Vi tror fysiske møter og samtaler mellom mennesker alltid vil være det viktigste. Samtidig anerkjenner vi selvsagt at mange av disse møtene har flyttet seg inn i digitale kanaler, og derfor vil vi - som i stortingsvalget - prioritere dette høyt også i årets lokalvalg, sier Laland og fortsetter:
– Men vi har en innsiktsbasert tilnærming til dette og vil sånn sett passe på at kommunikasjonen vår er integrert uavhengig av hvilken kanal velgerne møter Høyre i. Det hjelper ikke å være «best digitalt» uten å ha et forhold til helheten. Det som har betydning er at politikken vår svarer på de utfordringene folk opplever. Så blir det opp til oss å fortelle vår historie i de til enhver tid relevante kanalene.

Les også : Banker inn åtte millioner – nå gjør byrå-startup seg klar for Norden

Spiser stadig mer av valgbudsjettet

De politiske partiene bruker stadig mer av valgkampbudsjettene på digital markedsføring og sosiale medier. Denne trenden ventes å fortsette i høstens valgkamp.

– Jeg kan bekrefte at en økende andel av vårt totale valgkampbudsjett har blitt flyttet til digitale kanaler de siste årene, kanskje spesielt i stortingsvalget i 2017. Det vi lærte fra fjorårets valg er at vi ikke kan budsjettere faste rammer for digital markedsføring i et valgår allerede i januar. Dette vil være dynamisk, og vi har etablert et strategisk løp som gir oss mulighetene til å flytte budsjettene avhengig av hvor vi ser effekt, sier Laland.

For Amidays er avtalen med regjeringspartiet viktig.

– Målt i tillit, faglige utfordringer og muligheten til å gjøre nytte for oss, er avtalen veldig stor. I kroner og øre mindre. Høyre vet nok innerst inne at vi hadde gjort jobben pro-bono fordi vi sterkt ønsker oss det samme valgresultatet som dem, men de betaler oss likevel fair, avslutter Jakob Skåltveit.

Les også : Apple kutter iPhone-produksjonen med 10 prosent

Saken er først publisert hos Kampanje.com.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35 Italiensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo
Siste nytt
23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52NorgeMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30NorgeKongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17NorgeDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42NorgeDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31PengerTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00PolitikkJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10PolitikkKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00PengerNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15PengerPrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52PengerDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47Helse og livsstilStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37PengerStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58PengerØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35ReiseItaliensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo
Populært