Meny

Høyre ruster opp til valgkampen

Klare for årets valgkamp. Fra høyre side bak: Henrik C. Hernes, teknologirådgiver i Amidays, Thoralf Granerød, markeds- og kampanjesjef i Høyre og Christian Laland, sjef for digitale medier i Høyre. Fra høyre side foran: Jakob Skåltveit, daglig leder i Amidays, Ragnhild Skreden, rådgiver i Amidays og Aparna Meghare, kampanjerådgiver i Høyre.
Klare for årets valgkamp. Fra høyre side bak: Henrik C. Hernes, teknologirådgiver i Amidays, Thoralf Granerød, markeds- og kampanjesjef i Høyre og Christian Laland, sjef for digitale medier i Høyre. Fra høyre side foran: Jakob Skåltveit, daglig leder i Amidays, Ragnhild Skreden, rådgiver i Amidays og Aparna Meghare, kampanjerådgiver i Høyre.

Tror årets valgkamp blir den mest teknologisk avanserte noensinne.

Regjeringspartiet Høyre velger marketing-byrået Amidays som rådgiver på bruk av markedsføringsteknologi. Nå har de startet forberedelsene til årets lokalvalg.

– For å sikre at vi også i fremtiden når ut til velgerne på en relevant og effektiv måte, må vi hele tiden tenke nytt i vårt kampanje- og markedsarbeid. Her spiller innhenting og bruk av data fra vår digitale annonsering en viktig rolle. Vi har derfor valgt Amidays som rådgivningsmiljø, sier Thoralf Granerød, markeds- og kampanjesjef i Høyre.

Les også : Bonnier «99 prosent» i mål med avvikling - 58 har fått sluttpakke

– Vil bidra til å vinne valgkampen

Samarbeidet omfatter teknologivalg, planlegging, oppsett og anvendelse av programmatisk annonsering, samt måling og analyse. Hensikten er dels å nå velgere med de lokale budskapene som oppleves mest relevante basert på data, og dels innhenting av innsikt fra annonseringen til bruk i annet kampanje- og markedsarbeid.

– At Høyre med sin betydelige erfaring og in-house kompetanse har valgt å brette opp ermene sammen med oss, slik at vi kan bidra til å vinne valgkampen også i 2019, er en stor tillitserklæring. Vi har allerede kommet raskt i gang fordi vi tenker mye likt rundt både samarbeidsform og deling av kunnskap, sier Jakob Skåltveit, daglig leder i Amidays.

Les også : – Hadde jeg vært 25 år i dag, hadde jeg begynt å jobbe med Blockchain

Ble gransket av Datatilsynet

Digital markedsføring og valgkamp er ikke alltid en enkel øvelse. Datatilsynet gransket Høyre etter at partiet lastet opp sensitive personopplysninger om medlemmer til Facebook under valgkampen i 2013. Nå understreker både Høyre og Amidays at de er opptatt av operere godt innenfor regelverket.

– Vi har respondert klart og åpent på spørsmålene fra tilsynet. Viktigst er det å ta læring, og finne løsninger som tar regelverket, og dermed menneskers personvern, på alvor. Denne typen kampanjeaktiviteter har derfor ikke vært i bruk hos oss siden, sier sjef for digitale medier i Høyre. Christian Laland, til Kampanje.

– Har dere lært noe av dette?
– Vi har lært at det ikke holder at en leverandør eller partner «skjønner». Om ikke vi selv skjønner, vil vi heller ikke gjennomføre prosjektet. Og lære gjør vi hele tiden, både når vi lykkes og når vi feiler.

Høyre bekreftet i fjor at de tok kontakt med det omstridte analyseselskapet Cambridge Analytica i starten av valgåret 2017. Partiet mente imidlertid at selskapets metoder var over grensen og takket nei til samarbeid.

Les også : «4-stjerners middag» holder på tv-seerne

– Tar personvern på alvor

Jakob Skåltveit, daglig leder i Amidays, bekrefter at de skal bidra til at feilene fra 2013-valget ikke gjentar seg.

– Ja, bevisstheten rundt dette er høy. Både Høyres og vår jobb er alltid å bidra til det jobbes smart og ryddig basert på data som ikke utfordrer personvernet. Høyres digitale valgkamp i 2017 viser at partiet tar personvern på alvor.

– Er det krevende å balansere mellom behovet for en mest mulig effektiv markedsføring i en valgkamp og hensynet til regelverket om personopplysninger?

– Nei. Regelverket om personopplysninger er klart og legger føringene for hvilke typer data som kan benyttes. Den spennende utfordringen her er knyttet til å jobbe smartest mulig innenfor en trygg og ryddig ramme, sier Skåltveit.

Les også : Solskjær ga TV 2 ny Premier League-rekord

Venter høyteknologisk valgkamp

Høyres digitalsjef tror høstens valgkamp blir den mest avanserte i bruk av digital markedsføring og teknologi.

– Det er helt naturlig å tenke at den blir det. Nye produkter og muligheter dukker opp hele tiden, og vi i Høyre liker å være fremoverlente både i politikkutvikling og kommunikasjon, så vi er klare for å teste ut både nyvinninger og optimalisere allerede etablerte modeller, sier Laland.

Skåltveit er enig at vi går mot den mest teknologiske valgkampen noensinne.

– Ja, noe annet ville vært rart med tanke på utviklingen i bransjen vår. Samtidig tror jeg innslaget av realisme knyttet til hva man kan oppnå og ikke oppnå blir større enn tidligere fordi bevisstheten og modenheten rundt bruk av teknologi og data har økt.

– Må det partiet som vinner valgkampen være best på digital markedsføring?

– Nei, jeg mener ikke det. Digital markedsføring er en av mange enkeltfaktorer. Det er helheten i politikken og svarene på folks utfordringer som er avgjørende.

Les også : – Jeg må innrømme at det så litt svart ut

– Vil prioritere det digitale høyt

Høyres digitalsjef svarer slik:

– I Høyre tror vi på hele velgerreisen. Vi tror fysiske møter og samtaler mellom mennesker alltid vil være det viktigste. Samtidig anerkjenner vi selvsagt at mange av disse møtene har flyttet seg inn i digitale kanaler, og derfor vil vi - som i stortingsvalget - prioritere dette høyt også i årets lokalvalg, sier Laland og fortsetter:
– Men vi har en innsiktsbasert tilnærming til dette og vil sånn sett passe på at kommunikasjonen vår er integrert uavhengig av hvilken kanal velgerne møter Høyre i. Det hjelper ikke å være «best digitalt» uten å ha et forhold til helheten. Det som har betydning er at politikken vår svarer på de utfordringene folk opplever. Så blir det opp til oss å fortelle vår historie i de til enhver tid relevante kanalene.

Les også : Banker inn åtte millioner – nå gjør byrå-startup seg klar for Norden

Spiser stadig mer av valgbudsjettet

De politiske partiene bruker stadig mer av valgkampbudsjettene på digital markedsføring og sosiale medier. Denne trenden ventes å fortsette i høstens valgkamp.

– Jeg kan bekrefte at en økende andel av vårt totale valgkampbudsjett har blitt flyttet til digitale kanaler de siste årene, kanskje spesielt i stortingsvalget i 2017. Det vi lærte fra fjorårets valg er at vi ikke kan budsjettere faste rammer for digital markedsføring i et valgår allerede i januar. Dette vil være dynamisk, og vi har etablert et strategisk løp som gir oss mulighetene til å flytte budsjettene avhengig av hvor vi ser effekt, sier Laland.

For Amidays er avtalen med regjeringspartiet viktig.

– Målt i tillit, faglige utfordringer og muligheten til å gjøre nytte for oss, er avtalen veldig stor. I kroner og øre mindre. Høyre vet nok innerst inne at vi hadde gjort jobben pro-bono fordi vi sterkt ønsker oss det samme valgresultatet som dem, men de betaler oss likevel fair, avslutter Jakob Skåltveit.

Les også : Apple kutter iPhone-produksjonen med 10 prosent

Saken er først publisert hos Kampanje.com.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:18 Farenivået for Veslemannen oppjusteres til rødt14:17 Jordmødre ved OUS frykter for liv og helse – Fylkesmannen oppretter sak14:02 Merkel kritiserer Trump13:38 Nordmenn bitt av hund, rotte og ape på utenlandsferie i sommer13:30 Kraftig jordskjelv i Athen: Innbyggere løp ut i gatene i frykt13:28 Solskjær: – Det jobbes med én eller to nye signeringer13:27 Nederland delvis ansvarlig for Srebrenica-massakren13:05 Sanner ber om redegjørelse fra UDI om Krekars medtiltalte12:42 Andrine Hegerberg er klar for Roma12:39 En fuktig helg i vente i sør12:18 49-åring siktet for å ha forgiftet hjelpetrengende kvinne12:03 17-åring dømt til 13 års forvaring for drapet på Laura Iris Hagen11:55 Kvinnene kan også få sitt Tour de France11:42 Pence ber Saudi-Arabia løslate blogger11:41 Nordmann omkom i motorsykkelulykke i Frankrike10:59 I dag faller M/S Estonia-dommen10:43 Australsk mann dømt til livstid for å ha drept familien10:42 Tre omkom i småflyulykke i de østerrikske alper10:15 Norge sender ekspertteam og utstyr til ebolarammede Kongo10:07 Svensk politi vil innføre teknologi som muliggjør ansiktsgjenkjenning10:02 Leting etter antatt omkommet mann fortsetter i Dalsfjorden09:42 Verdensmester Holund legger opp etter Beijing-OL09:36 Forlenget varetekt for A$AP Rocky i Sverige09:28 Zlatan om MLS-nivået: – Jeg er en Ferrari blant Fiater09:00 Børsoppgang i Japan08:59 Mann med vingedrakt funnet død08:40 Pelsdyrbonde saksøker Mat- og landbruksdepartementet08:40 Korallrev-tilsynet i Australia krever strakstiltak08:15 Tollkrig førte til smell for Elkem08:08 Iran hevder USA kan ha skutt ned egen drone07:52 Alan Walker tjente 26 millioner i fjor07:45 Mange skadd da to biler kjørte inn i folkemengde i England07:37 Mann tente på seg selv utenfor ambassade i Seoul07:20 Seks drept av bombe ved Kabul-universitet07:02 Suzann Pettersen klarte ikke cuten06:40 Brannvesenet har kontroll på brann i Stjørdal06:34 Ny høydevri for norske landslagsløpere i langrenn06:00 Resultatene fra LOs sommerpatrulje er klare: Fire av ti bedrifter bryter loven06:00 Netanyahu blir Israels lengstsittende statsminister05:50 Dette skjer i dag05:33 Flere skadd i gasseksplosjon i Christchurch05:30 Dette skjedde i natt05:19 Japanske medier: Politiet mistenker at mordbrann var planlagt05:15 Kronprins Haakon fyller 46 år lørdag04:37 Hærverk ved 9.000 år gamle helleristninger i Tysfjord04:32 Trump nominerer sønn av tidligere høyesterettsdommer som arbeidsminister04:20 Dårlig oppførsel på byen blir dyrere03:43 Ap krever mer midler til helseteknologi03:21 Religionsforsker: – Søkt problemstilling03:02 Salvini toner ned rykter om regjeringskrise02:29 Flertallet vil ha gratis skolemat01:27 Dansk studie: Over ni av ti døde havhester svelget plast01:14 Frp og Ap i strid om innvandringsforskningen00:10 Bjørn skutt i Selbu00:04 Ulrikstunnelen i Bergen fortsatt sikret med brannfarlig skum23:49 Sverige og Norge blant landene med flest narkorelaterte dødsfall i Europa23:44 Sterkt kvartal for Microsoft23:38 Brann fikk europaligadrømmen knust av Shamrock Rovers: – Veldig trist23:00 Leteaksjon etter mann i Dalsfjorden avsluttet – fortsetter fredag22:57 Meteorologer: Varmeste juni målt på kloden noensinne22:52 Sterkt Molde-lag nærmest tap på Island tross 7-1-seier i første oppgjør22:17 Tysk politi sier de har forhindret et mulig terrorangrep22:06 Trump: – USA har skutt ned iransk drone22:03 Krabbetyver herjer i Telemark – stjeler både fangst og utstyr21:38 Iran ber Europa styrke innsatsen for å redde atomavtalen20:43 Fant 9000 år gammel by under utgraving til ny motorvei: – Endrer alt vi vet om epoken20:39 Advokat reagerer på at Krekars meddømte fikk norsk statsborgerskap20:29 Mann mistenkt for å ha sparket i hjel hund under ran20:03 Trump sier han forsøkte å stoppe «send henne tilbake»-rop19:27 Slik svarer Facebook etter Amundsen-sensuren19:10 Overraskende funn ved Waterloo: Amputerte bein og kanonkuler18:59 Revy om norske politikere skaper reaksjoner18:56 Dommer nekter Epstein kausjon18:18 Florida-mann mistenkt for å ha kuttet av annen manns penis17:30 Kongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22 EU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15 Ingen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09 Taktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49 Marokko-drapsmenn dømt til døden16:46 Flere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33 Parlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29 Kvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54 Slik skal Russland ruste opp15:52 Mann med motorsag pågrepet på Ski15:36 EU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27 – Frp spiller på alle hester14:59 Fannemel sendt til sykehus etter fall14:52 Veterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51 Ukrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31 Sturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26 Amerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08 Italiensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05 Russland tilbyr Tyrkia kampfly13:56 Marokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49 Bergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49 Mann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18 Gigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05 Stor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50 Statlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46 EU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter
Siste nytt
14:18NorgeFarenivået for Veslemannen oppjusteres til rødt14:17Helse og livsstilJordmødre ved OUS frykter for liv og helse – Fylkesmannen oppretter sak14:02PolitikkMerkel kritiserer Trump13:38ReiseNordmenn bitt av hund, rotte og ape på utenlandsferie i sommer13:30VerdenKraftig jordskjelv i Athen: Innbyggere løp ut i gatene i frykt13:28SportSolskjær: – Det jobbes med én eller to nye signeringer13:27VerdenNederland delvis ansvarlig for Srebrenica-massakren13:05NorgeSanner ber om redegjørelse fra UDI om Krekars medtiltalte12:42SportAndrine Hegerberg er klar for Roma12:39NorgeEn fuktig helg i vente i sør12:18Norge49-åring siktet for å ha forgiftet hjelpetrengende kvinne12:03Norge17-åring dømt til 13 års forvaring for drapet på Laura Iris Hagen11:55SportKvinnene kan også få sitt Tour de France11:42VerdenPence ber Saudi-Arabia løslate blogger11:41NorgeNordmann omkom i motorsykkelulykke i Frankrike10:59VerdenI dag faller M/S Estonia-dommen10:43VerdenAustralsk mann dømt til livstid for å ha drept familien10:42VerdenTre omkom i småflyulykke i de østerrikske alper10:15NorgeNorge sender ekspertteam og utstyr til ebolarammede Kongo10:07VerdenSvensk politi vil innføre teknologi som muliggjør ansiktsgjenkjenning10:02NorgeLeting etter antatt omkommet mann fortsetter i Dalsfjorden09:42SportVerdensmester Holund legger opp etter Beijing-OL09:36NorgeForlenget varetekt for A$AP Rocky i Sverige09:28SportZlatan om MLS-nivået: – Jeg er en Ferrari blant Fiater09:00VerdenBørsoppgang i Japan08:59NorgeMann med vingedrakt funnet død08:40NorgePelsdyrbonde saksøker Mat- og landbruksdepartementet08:40VerdenKorallrev-tilsynet i Australia krever strakstiltak08:15NorgeTollkrig førte til smell for Elkem08:08VerdenIran hevder USA kan ha skutt ned egen drone07:52NorgeAlan Walker tjente 26 millioner i fjor07:45VerdenMange skadd da to biler kjørte inn i folkemengde i England07:37VerdenMann tente på seg selv utenfor ambassade i Seoul07:20VerdenSeks drept av bombe ved Kabul-universitet07:02SportSuzann Pettersen klarte ikke cuten06:40NorgeBrannvesenet har kontroll på brann i Stjørdal06:34SportNy høydevri for norske landslagsløpere i langrenn06:00NorgeResultatene fra LOs sommerpatrulje er klare: Fire av ti bedrifter bryter loven06:00VerdenNetanyahu blir Israels lengstsittende statsminister05:50NorgeDette skjer i dag05:33VerdenFlere skadd i gasseksplosjon i Christchurch05:30NorgeDette skjedde i natt05:19VerdenJapanske medier: Politiet mistenker at mordbrann var planlagt05:15NorgeKronprins Haakon fyller 46 år lørdag04:37NorgeHærverk ved 9.000 år gamle helleristninger i Tysfjord04:32VerdenTrump nominerer sønn av tidligere høyesterettsdommer som arbeidsminister04:20NorgeDårlig oppførsel på byen blir dyrere03:43NorgeAp krever mer midler til helseteknologi03:21NorgeReligionsforsker: – Søkt problemstilling03:02VerdenSalvini toner ned rykter om regjeringskrise02:29NorgeFlertallet vil ha gratis skolemat01:27VerdenDansk studie: Over ni av ti døde havhester svelget plast01:14NorgeFrp og Ap i strid om innvandringsforskningen00:10NorgeBjørn skutt i Selbu00:04NorgeUlrikstunnelen i Bergen fortsatt sikret med brannfarlig skum23:49VerdenSverige og Norge blant landene med flest narkorelaterte dødsfall i Europa23:44VerdenSterkt kvartal for Microsoft23:38SportBrann fikk europaligadrømmen knust av Shamrock Rovers: – Veldig trist23:00NorgeLeteaksjon etter mann i Dalsfjorden avsluttet – fortsetter fredag22:57VerdenMeteorologer: Varmeste juni målt på kloden noensinne22:52SportSterkt Molde-lag nærmest tap på Island tross 7-1-seier i første oppgjør22:17VerdenTysk politi sier de har forhindret et mulig terrorangrep22:06VerdenTrump: – USA har skutt ned iransk drone22:03NorgeKrabbetyver herjer i Telemark – stjeler både fangst og utstyr21:38VerdenIran ber Europa styrke innsatsen for å redde atomavtalen20:43VerdenFant 9000 år gammel by under utgraving til ny motorvei: – Endrer alt vi vet om epoken20:39NorgeAdvokat reagerer på at Krekars meddømte fikk norsk statsborgerskap20:29NorgeMann mistenkt for å ha sparket i hjel hund under ran20:03VerdenTrump sier han forsøkte å stoppe «send henne tilbake»-rop19:27NorgeSlik svarer Facebook etter Amundsen-sensuren19:10VerdenOverraskende funn ved Waterloo: Amputerte bein og kanonkuler18:59KulturRevy om norske politikere skaper reaksjoner18:56VerdenDommer nekter Epstein kausjon18:18VerdenFlorida-mann mistenkt for å ha kuttet av annen manns penis17:30NorgeKongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22VerdenEU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15NorgeIngen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09SportTaktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49VerdenMarokko-drapsmenn dømt til døden16:46NorgeFlere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33PolitikkParlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29NorgeKvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54PolitikkSlik skal Russland ruste opp15:52NorgeMann med motorsag pågrepet på Ski15:36MotorEU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27Politikk– Frp spiller på alle hester14:59SportFannemel sendt til sykehus etter fall14:52NorgeVeterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51VerdenUkrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31SportSturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26PengerAmerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08VerdenItaliensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05VerdenRussland tilbyr Tyrkia kampfly13:56VerdenMarokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49NorgeBergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49NorgeMann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18VerdenGigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05NorgeStor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50VerdenStatlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46VerdenEU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter
Populært