Meny

Brexitavstemningen satt til 15. januar

Storbritannias statsminister Theresa May håper Parlamentet vil stemme for skilsmisseavtalen hun har forhandlet fram med EU. Men motstanden mot avtalen er massiv. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
De folkevalgte i Underhuset vil stemme over brexitavtalen tirsdag 15. januar, opplyser britiske regjeringskilder ifølge BBC.

Kildene bekrefter ifølge BBC at avstemningen vil finne sted tirsdag neste uke. Den britiske regjeringen har tidligere opplyst at avstemningen vil bli holdt i løpet av neste uke, men uten å presisere hvilken dag.

Avstemningen skulle opprinnelig finne sted i desember, men ble utsatt da det ble klart at et flertall av de folkevalgte var innstilt på å stemme mot avtalen, som fastsetter rammene for Storbritannias uttreden av EU.

De britiske regjeringskildene insisterer ifølge BBC på at avstemningen ikke kommer til å bli utsatt igjen.

Les også: Brexit-usikkerhet rammer britisk økonomi

May: Demokratiet i fare dersom Brexit-avtalen ikke godkjennes

Britisk politi forbereder seg på nordirske brexit-problemer

Britisk minister: Brexit kan bli avlyst

Populært