Nasjonalforsamlingen i Venezuela avviser Maduros legitimitet

Påtroppende president i Venezuelas nasjonalforsamling Juan Guaido (i midten foran), fotografert sammen med sine medrepresentanter i Caracas lørdag. Nasjonalforsamlingen kontrolleres av opposisjonen og avviser legitimiteten til Nicolás Maduro som landets president. Foto: Fernando Llano / AP / NTB scanpix
Påtroppende president i Venezuelas nasjonalforsamling Juan Guaido (i midten foran), fotografert sammen med sine medrepresentanter i Caracas lørdag. Nasjonalforsamlingen kontrolleres av opposisjonen og avviser legitimiteten til Nicolás Maduro som landets president. Foto: Fernando Llano / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Venezuelas nasjonalforsamling, som kontrolleres av opposisjonen i landet, avviser legitimiteten til Nicolas Maduros presidentskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsamlingen ber samtidig forsvaret i landet om å «gjenreise demokratiet».

Etter planen skal Maduro tas i ed torsdag for en ny seksårsperiode som Venezuelas president. Valget Maduro vant, ble imidlertid boikottet av opposisjonen og bredt avvist i det internasjonale samfunnet.

Fredag ba en gruppe latinamerikanske land, den såkalte Lima-gruppen, Maduro om å ikke avlegge ed. I en uttalelse sa medlemmene at de ikke vil anerkjenne hans mandat for en ny periode.

Lima-gruppen består av Argentina, Brasil, Chile, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexico, Panama, Paraguay, Peru, Guyana og Saint Lucia, i tillegg til Canada.

Venezuelas nasjonalforsamling har i all hovedsak blitt fratatt sin makt av Maduro. Presidenten er også kommet under skarp kritikk for å ha ledet det en gang ganske velstående oljelandet inn i en historisk politisk og humanitær krise.

Les også:

Venezuelas president hevder USA planlegger å drepe ham

Lokalpolitiker anklaget for drapsforsøk mot Maduro død i Venezuela

FN ber Venezuela ta imot hjelp

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden