Trump møter kongressledere for nye samtaler om nedstengningen

President Donald Trump snakker med reportere under et pressemøte om grensesikkerhet torsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
President Donald Trump snakker med reportere under et pressemøte om grensesikkerhet torsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs president Donald Trump møter igjen ledere fra Kongressen i et forsøk på å komme fram til en budsjettavtale som innebærer gjenåpning av statsapparatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fredagens møte deltar ledere fra både Demokratene og Republikanerne, dagen etter at Demokratene stemte gjennom et symbolsk budsjettvedtak i Representantenes hus som ikke inneholder pengene Trump krever til den omstridte grensemuren mot Mexico.

I vedtaket foreslår Demokratene å sette av 1,3 milliarder dollar til grensegjerder og 300 millioner til å styrke grensesikkerheten gjennom andre tiltak, ifølge Reuters.

Presidenten ber om 5 milliarder dollar til å bygge grensemuren, og nekter å godta et budsjett uten disse pengene.

Både lederen for Representantenes hus, Demokraten Nancy Pelosi og partifellen Chuck Schumer, som er Demokratenes leder i Senatet, har utelukket dette.

– Vi skal ikke bygge en grensemur. Er noen i tvil om at vi ikke skal bygge en grensemur, spurte Pelosi retorisk torsdag kveld.

Det er ventet at Trump vil legge ned veto mot det siste budsjettvedtaket, slik han har gjort mot tilsvarende vedtak tidligere.

Det er 14 dager siden nedstengningen av statsapparatet begynte den 22. desember, og flere republikanske senatorer sier til AP at de begynner å bli utålmodige, deriblant Cory Gardner fra Colorado og Susan Collins fra Maine.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden