Tyske politikere rammet av datatyveri

Tysklands statsminister Angela Merkel. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix
Tysklands statsminister Angela Merkel. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Statsminister Angela Merkel og flere hundre andre tyske politikere har fått personlige opplysninger lekket på internett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Personen bak dette angrepet ønsker å skade tilliten til demokratiet og institusjonene våre, sa justisminister Katarina Barley fredag.

Mye av den lekkede informasjonen består av telefonnumre og adresser. Merkel har fått sin epostadresse, et faksnummer og flere brev offentliggjort via Twitter, ifølge radiostasjonen RBB. Så langt er det ikke kjent om brevene inneholdt hemmelig informasjon.

Lenker til de rammede personenes opplysninger ble publisert daglig på Twitter i løpet av desember, omtrent som en adventskalender. Gjerningspersonen bruker ord som ironi og satire for å beskrive lekkasjen. Myndighetene skal imidlertid ikke ha blitt klar over saken før nå nylig.

Etter alt å dømme stammer informasjonen fra datatyverier og hacking, men myndighetene undersøker også om de kan ha blitt lekket av en person som hadde tilgang til dem fra før. I tillegg til de flere hundre politikerne er journalister, musikere og andre kjente personer rammet.

Politikere fra alle partier i den tyske Forbundsdagen ser ut til å være berørt – med unntak av høyrepopulistiske Alternativ for Tyskland (AfD).

Aktuelt: Mange tyskere mener Merkel må gå før 2021

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden