Forsvarer: Amerikaner formelt siktet for spionasje i Russland

Den 48 år gamle amerikaneren Paul Whelan, som ble pågrepet Russland like før nyttår, er nå formelt siktet for spionasje, opplyser Whelans forsvarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vladimir Zherebenkov, som er oppnevnt som mannens forsvarer, sier han besøkte sin klient i fengselet onsdag. Det samme gjorde den amerikanske ambassadøren.

Zherebenkov sier hans klient takler varetektsfengslingen greit, og sier at han blir behandlet på en human og profesjonell måte av russiske etterforskere.

Amerikaneren ble pågrepet av den russiske sikkerhetstjenesten FSB i Moskva 28. desember. 48-åringen sitter nå varetektsfengslet i det beryktede Lefortovo-fengselet i den russiske hovedstaden, samme fengsel som spionsiktede Frode Berg har sittet i siden desember 2017.

Whelans familie hevder han er uskyldig og at han var i Moskva for å delta i et bryllup. Ifølge broren David kom Whelan til Moskva 22. desember, og han skulle etter planen ha reist hjem til USA 30. desember. FSB har ikke gitt detaljer om hva som er grunnlaget for siktelsen mot amerikaneren, men han risikerer opp til 20 års fengsel dersom han blir kjent skyldig i spionasje.

Spionsiktelsen mot Whelan kommer på et tidspunkt der forholdet mellom USA og Russland er svært anstrengt, ikke minst på grunn av russisk innblanding i den amerikanske presidentvalgkampen i 2016.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden