Trump trekker på skuldrene av Romney-kritikk

Republikanernes presidentkandidat i 2012, Mitt Romney, viser ingen tegn til å dempe kritikken mot president Donald Trump. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Republikanernes presidentkandidat i 2012, Mitt Romney, viser ingen tegn til å dempe kritikken mot president Donald Trump. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den påtroppende republikanske senatoren Mitt Romney mener Donald Trump ikke viser seg embetet verdig. – Han burde heller være en lagspiller, svarer presidenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Romney har gjennom en årrekke kritisert Trump. Under presidentvalget i 2016 kalte han Trump for en svindler.

To dager før Romney møter som nyinnvalgt senator fra Utah, skrev han i en kronikk i Washington Post at Trump ikke fyller presidentembetet med den verdigheten som er påkrevd og forventet.

Kritikken har skapt en viss forventning om at Romney sikter seg inn på å overta rollen som republikansk Trump-kritisk senator etter Jeff Flake. Enkelte mener til og med at det kan høres ut som om Romney vil utfordre Trump som Republikanernes presidentkandidat til 2020-valget.

Romney, som i 2012 tapte presidentvalget mot demokraten Barack Obama, fikk Trumps støtte da han i fjor varslet sitt politiske comeback ved å stille som kandidat for Utah i valget til Senatet.

Men etter Romneys krasse kritikk slår vinneren av presidentvalget i 2016 tilbake på Twitter :

«Her kommer Mitt Romney igjen, men så fort! Spørsmålet er om han er en Flake? Det håper jeg ikke. Jeg vil mye heller se Mitt vektlegge grensesikkerhet og andre ting der han kan være til hjelp. Jeg vant stort og han gjorde det ikke. Han bør være glad på vegne av alle republikanere. Være en lagspiller og vinne!".

Personvernpolicy