Meny

Trump foreslår avtale med Pelosi om budsjett og nedstengning

Trumps medling kom etter at Demokratene presenterte en plan for å gjenåpne de delene av statsapparatet som har vært stengt siden 22. desember, uten å bevilge pengene til å bygge muren mot Mexico. Foto: NTB scanpix

Halvannen uke etter at deler av USAs statsapparat ble stengt, vil president Donald Trump nå inngå avtale med Demokratene.

– Grensesikkerhet og mur-«tingen» og nedstengning er ikke det Nancy Pelosi ønsker å starte sin tjeneste som speaker med! La oss inngå en avtale?, skriver Trump i en Twitter-melding tirsdag.

Demokratene vant flertallet i Representantens hus i mellomvalget i november, og førstkommende torsdag tar Nancy Pelosi over som leder av forsamlingen.

Trumps melding kom etter at Demokratene presenterte sin plan for å gjenåpne de delene av statsapparatet som har vært stengt siden 22. desember, uten å bevilge pengene som Trump vil ha for å bygge muren mot Mexico.

Pelosi og de andre lederne av Kongressen er invitert til Det hvite hus onsdag for en brifing om sikkerhet langs Mexico-grensen.

Populært