Frp-fylkesleder: Partiet går ikke i regjering for enhver pris

Tone Ims Larssen i Oslo Frp. Bildet er fra 2001. Foto: NTB Scanpix
Tone Ims Larssen i Oslo Frp. Bildet er fra 2001. Foto: NTB Scanpix

Regjeringen og KrF starter forhandlinger om å danne regjering onsdag. Frps fylkesleder i Oslo varsler at partiet ikke vil vike på innvandringsfronten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har ikke mye å gi på innvandring. I budsjettavtalen ble kvoteflyktningene økt til 3.500. Der er maksimumsgrensen for oss. Vi kommer ikke til å gi mer der, sier fylkesleder Tone Larssen i Oslo Frp til TV 2.

De tre regjeringspartiene og Kristelig Folkeparti setter seg ned rundt forhandlingsbordet hos Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland i Oppland umiddelbart etter en innledende pressekonferanse klokka 15 onsdag 2. januar.

– Primærpolitikken skal være fast. Frp-velgere skal kjenne seg igjen når vi går inn i regjering med eventuelt KrF. Da må vi finne hvor vi kan samarbeide, men vi går ikke inn i regjering for enhver pris, sier Larssen.

Frp vil også stå på sitt når det gjelder bomfinansierte veier, sier Larssen. KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad sier han er forberedt på krevende forhandlinger. Leder Inge Takle Mæstad i Nye Stavanger KrF sier det er den generelle samfunnsretningen som er viktig for partiet.

– Det er utviklingen i samfunnet som er viktig, ikke bare enkeltsaker. Vi ønsker mer fellesskap og mer solidaritet, sier han.

Bakgrunn: Regjeringsforhandlinger rett over nyttår – Ropstad ikke sikker på å lykkes

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden