LO-lederen advarer mot «franske tilstander»

<p>– Usosial politikk har alltid hatt en sprengkraft i seg til å ende med uro og sinne, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen</p>
– Usosial politikk har alltid hatt en sprengkraft i seg til å ende med uro og sinne, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen kaller regjeringens politikk «usosial» og frykter det vil ramme tilliten i samfunnet og skattemoralen om kursen fortsetter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans-Christian Gabrielsen viser til «de gule vestene» i Frankrike, hvor tusenvis har demonstrert mot høyere avgifter og med krav om bedre levekår.

– Det sinnet som har vokst fram, har nok overrasket mange, men det bør det ikke. Usosial politikk har alltid hatt en sprengkraft i seg til å ende med uro og sinne , sier Gabrielsen til Klassekampen.

LO-lederen sier han har ingen tro på at KrF, som på nyåret skal gå inn i regjeringsforhandlinger med Høyre, Venstre og Frp, kommer til å moderere regjerings politikk på samme måte som de gjorde fra Stortinget. Han mener statsminister Erna Solberg (H) har glemt menneskene, men ikke milliardærene. Ifølge Gabrielsen har 94 prosent av befolkningen fått 10 kroner dagen i skattekutt under Solbergs styre, mens Norges 1.600 rikeste har fått 1.600 kroner dagen.

Les også: Lege om nye Nav-regler: – Det er helt krise for mine pasienter

Han viser også til det han kaller «usosiale kutt» og avgiftsøkninger på 5,3 milliarder kroner, «som ikke tar hensyn til inntektsnivå, men rammet blindt», skriver avisen.

– Avgiftene som betales av oss alle, enten vi er styrtrike eller vi er en vanlig familie som forsøker å få hverdagen til å gå opp, øker og øker. Mens skattene for dem som sitter best i det – de kuttes og kuttes, sier han.

Les også: Advokat om strengere Nav-regler: – Det regjeringen har gjort er helt hårreisende

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden