KrF vil kreve utviklingsdepartement

Knut Arild Hareide (KrF) stiller spørsmål til utviklingsminister Nikolai Astrup (H) i den muntlige spørretimen i november. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Knut Arild Hareide (KrF) stiller spørsmål til utviklingsminister Nikolai Astrup (H) i den muntlige spørretimen i november. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I regjeringsforhandlingene vil KrF kreve at det opprettes et eget utviklingsdepartement.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partileder Knut Arild Hareide bekrefter overfor Aftenposten at partiet ønsker en annen løsning enn i dag, fordi de mener forvaltningen av bistandsområdet ikke er godt nok.

I dag har Utenriksdepartementet to statsråder, utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og utviklingsminister Nikolai Astrup.

Kristelig Folkeparti ønsker en annen modell enn den sittende utviklingsminister Nikolai Astrup i utgangspunktet har tatt til orde for.

Aktuelt: Frp forbereder seg på krevende regjeringsforhandlinger

– Vi ønsker et eget departement, sier KrF-leder Hareide.

Han deltar ikke i de pågående forhandlingene, men sitter i Stortingets utenrikskomité og er partiet utenrikspolitiske talsmann.

Hvor hardt KrF vil stå på for å få statsråden – og dermed vippe Nikolai Astrup av pinnen – er usikkert, ifølge Aftenposten.

Det norske bistandsbudsjettet er i dag på omkring 35 milliarder kroner.

Les også: Venstre har fått klarsignal til å starte regjeringsforhandlinger

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden