USA og Taliban i nye samtaler

USAs spesialutsending for afghansk gjenforening, Zalmay Khalilzad, møter mandag representanter for Taliban til nye samtaler. Foto: AP / NTB scanpix
USAs spesialutsending for afghansk gjenforening, Zalmay Khalilzad, møter mandag representanter for Taliban til nye samtaler. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Representanter fra USA og Taliban møtes mandag til en ny runde med samtaler i De forente arabiske emirater, opplyser en talsmann for de afghanske opprørerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Taliban-talsmannen Zabihullah Mujahid vil representanter for Saudi-Arabia, Pakistan og De forente arabiske emirater også delta på møtet.

Taliban og USA møttes også i november, da i Qatar. Den amerikanske delegasjonen ble da ledet av USAs tidligere FN-ambassadør Zalmay Khalilzad, som selv er født og oppvokst i Afghanistan.

President Donald Trump utnevnte Khalilzad til «spesialutsending for afghansk gjenforening» i september og ga ham i oppdrag å forhandle fram en fredsavtale med Taliban.

Taliban har til nå nektet å sette seg ved møtebordet med den afghanske regjeringen, som de betegner som løpegutter for USA, og krever å forhandle direkte med amerikanerne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden