Hareide: «Reelle avklaringer» gjenstår i sonderingene

<p></p><p>KrF-leder Knut Arild Hareide sier det fortsatt gjenstår «reelle avklaringer» før partiet kan gå i formelle regjeringsforhandlinger med Frp, Høyre og Venstre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
KrF-leder Knut Arild Hareide sier det fortsatt gjenstår «reelle avklaringer» før partiet kan gå i formelle regjeringsforhandlinger med Frp, Høyre og Venstre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Etter tre uker med sonderinger er KrF fortsatt ikke klar for å starte formelle regjeringsforhandlinger med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag samlet KrF seg til et omfattende møtemaraton på Stortinget: Først skulle partiet ha et vel to timer langt sentralstyremøte, deretter et landsstyremøte, og til slutt et kort sentralstyremøte.

– Naturlig nok, med det vi vet som er på agendaen nå, blir det en status fra de viktige samtalene som nå pågår, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til NTB i forkant av møtet.

– Vår delegasjon forteller om gode samtaler, men at det også er en del reelle avklaringer som naturlig nok ikke har funnet sted, legger han til.

Les også: Vårt Land: Hareide takket nei til hjelp fra Støre

Måling: Hareide har økt støtte blant folket

Ville regjere med Støre

– Kan du være mer spesifikk på dette?

– Nei, egentlig ikke. Da er jeg så presis som jeg har grunnlag for å være, sier Hareide.

KrF-lederen ønsket i høst å søke regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, men tapte som kjent den interne dragkampen om retningsvalg.

Det er grunnen til at KrF nå sitter i sonderinger om å gå inn i Solberg-regjeringen.

Hareide varslet på det ekstraordinære landsmøtet 2. november at han ville gå av hvis partiet valgte en annen kurs enn den han anbefalte.

Les også: Hareide ønsker at Ropstad tar over som partileder

Hareide kontaktet Arbeiderpartiet etter skjebnetalen: Ba Støre unngå maktspill

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden