Fylkesordføreren i Vest-Agder melder seg ut av Høyre

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vest-Agders fylkesordfører Terje Damman (60) melder seg ut av Høyre etter 35 år i partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skjer etter at nominasjonsmøtet i Agder Høyre ikke fant plass til Damman på listen foran fylkestingsvalget i 2019, melder Fædrelandsvennen.

Dermed får trolig Vest-Agder en partiuavhengig fylkesordfører det siste året før fylket slår seg sammen med Aust-Agder til ett Agder.

Høyreveteranen mener selv han kan beholde toppvervet selv om han forlater partiet.

– Jeg er valgt som fylkesordfører ut 2019, og så vidt jeg kan skjønne forandrer ikke dette på det, sier Damman – som også leder fellesnemnda for nye Agder fylkeskommune.

– Jeg er valgt inn på Vest-Agder Høyres program og vil forholde meg til det så langt det er mulig. Mine meninger og holdninger er ikke endret, derfor ønsker jeg fortsatt å være en del av flertallsposisjonen. Men det er vanskelig å fortsette dette arbeidet som medlem i Høyre uten den nødvendige gjensidige tilliten innad i partiet, understreker Damman overfor Fædrelandsvennen.

Terje Damman er fra Mandal og har vært aktiv i Høyre i 35 år. Han har vært fylkesordfører siden 2011. I høst ble han innstilt på sjuendeplass på Høyres liste av nominasjonskomiteen. Men nominasjonsmøtet i Agder Høyre, avholdt 26. november, fant ikke plass til ham, og han tapte også kampen om åttende- og niendeplassen.