EU-kommisjonen vil ikke reforhandle brexit

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker har gjort det klart at skilsmisseavtalen som nå ligger på bordet, er den best mulige og eneste mulige. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix
EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker har gjort det klart at skilsmisseavtalen som nå ligger på bordet, er den best mulige og eneste mulige. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU-kommisjonen avviser at det kan bli aktuelt med reforhandling av brexitavtalen som er forhandlet fram med Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Denne avtalen er den beste og eneste som er mulig. Vi vil ikke reforhandle. Vår posisjon har ikke endret seg, og utgangspunktet vårt er fortsatt at Storbritannia går ut av EU den 29. mars 2019, sier EU-kommisjonens talskvinne Mina Andreva.

Uttalelsen kommer etter at EU-domstolen mandag konkluderte med at britene ensidig kan avlyse utmeldingen dersom de ønsker det. Samtidig går diskusjonen høyt om hva EU og Storbritannia skal gjøre hvis avtalen som nå ligger på bordet, forkastes av Parlamentet i London.

En avstemning er planlagt tirsdag, men henger nå i en tynn tråd på grunn av massiv motstand mot avtalen blant de folkevalgte.

Les også: EU-domstolen: Storbritannia har lov til å avlyse brexit

Financial Times: May utsetter brexit-avstemningen