Frankrikes regjering ber Trump holde seg unna

Den franske utenriksministeren Jean-Yves Le Drian mener Trump blander seg inn i fransk politikk. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix
Den franske utenriksministeren Jean-Yves Le Drian mener Trump blander seg inn i fransk politikk. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksminister Jean-Yves Le Drian i den franske regjeringen mener USAs president Donald Trump blander seg inn i fransk politikk og ber han holde seg unna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Både den franske presidenten og jeg har denne beskjeden til Donald Trump: La nasjonen vår være i fred, sier den franske utenriksministeren Jean-Yves Le Drian til den franske TV-kanalen LCI.

Trump publiserte lørdag flere meldinger på Twitter hvor han skrev at demonstrasjonene i Frankrike viser at landets befolkning ikke er fornøyde med hvordan Parisavtalen rammer dem.

Lørdag deltok over 130.000 mennesker i demonstrasjoner rundt om i hele Frankrike. Protestene, ledet av bevegelsen De gule vestene, var i utgangspunktet rettet mot nok en økning i drivstoffavgiftene, men de har senere utviklet seg til å bli en bredere bølge av misnøye mot president Emmanuel Macron.

Trump knytter på sin side protestene til Parisavtalen, som han trakk USA fra i 2017.

– Vi blander oss ikke inn i amerikansk innenrikspolitikk, og vi forventer at det blir gjengjeldt, svarer den franske utenriksministeren.