Få i Frp villige til å gi fra seg tunge statsrådsposter til KrF

Regjeringen Solberg på Slottsplassen etter ekstraordinært statsråd på Slottet i januar i år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Regjeringen Solberg på Slottsplassen etter ekstraordinært statsråd på Slottet i januar i år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-tillitsvalgte er lite villige til å gi slipp på partiets tyngste statsrådsposter for å få KrF inn i regjeringen, viser en NRK-undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På spørsmål om hvilken statsrådspost KrF bør få hvis Frp må gi slipp på én, svarer 1 prosent at de er villige til å gi fra seg olje- og energiministerposten, 0,9 prosent svarer justis- og beredskapsminister, 0,6 prosent finansminister og 0,3 prosent samferdselsminister, skriver NRK.

Statsrådspostene de Frp-tillitsvalgte er villige til å gi slipp på, er eldre- og folkehelseministerposten med 41,9 prosent, etterfulgt av landbruks- og matminister (18 prosent) og fiskeriminister (13,9 prosent).

Frp-leder Siv Jensen tror ikke svarene er en dom over hva eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen har fått til som statsråd.

– Dette er en nyvinning som jeg mener er viktig for Frp. Men vi fordeler altså ikke statsråder i mediene. Uansett er det viktigst å først bli enig om politikken. Blir vi det, faller nok resten på plass, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad har tidligere sagt at partiet bør få minst tre statsråder hvis de går inn i regjering, uten at han vil kommentere hvilke som er aktuelle. Det er også det Venstre fikk da de gikk inn i januar.

Aktuelt: Budsjett-tabbe bidro til bråket i Venstre

NRKs SMS-undersøkelse er ikke en representativ meningsmåling, men basert på svarene til 693 av 2.475 Frp-tillitsvalgte på fylkes- og lokallagsnivå.

Les også: Aina Stenersen om nominasjonskampen: – Vi i Frp står samlet