Venstre under sperregrensen på nok en måling

Abid Raja har skværet opp med partileder Trine Skei Grande, som midt i budsjettprosessen på Stortinget skjelte ut partifellen for åpen mikrofon.
Abid Raja har skværet opp med partileder Trine Skei Grande, som midt i budsjettprosessen på Stortinget skjelte ut partifellen for åpen mikrofon. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre ligger under sperregrensen for tredje gang på en ny meningsmåling. Målingen gir rent rødgrønt flertall på Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På målingen som er utført av Norfakta for Klassekampen og Nationen , får Venstre en oppslutning på 3,8 prosent, en tilbakegang på 0,8 prosentpoeng.

– Dessverre har Venstre hatt noen måneder med relativt svake målinger. Alt har vaket rundt sperregrensen. Uavhengig av hva som skjer akkurat nå, ville vi hatt en jobb med å løfte oss, sier Sveinung Rotevatn til Klassekampen. Han er statssekretær i Klima og miljødepartementet.

Han sier til avisen at det ikke er noen lederdiskusjon på trappene i partiet til tross for svake målinger og personkonflikter.

Aktuelt: Grande tar ansvaret for Venstre-bråk

Også KrF havner under sperregrensen på denne målingen, som gir rent rødgrønt flertall til Ap, SV og Sp. De ville til sammen fått 89 mandater på Stortinget, fire flere enn det som er nødvendig for å danne flertall. I tillegg ville Rødt ha fått to mandater og MDG ett på Stortinget dersom denne målingen var et valgresultat.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

SV bykser fram 2,4 prosent i målingen. For de øvrige partiene er det bare mindre endringer.

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 28,4 prosent (-0,7), SV 7,4 (+2,4), Rødt 3,1 (-0,8), Sp (11,6 (-0,2), KrF 3,8 (-0,2), V 3,0 (-0,8), Høyre 25,9 (-0,2), Frp 12,0 (-1,2), MDG 2,5 (+0,3) og Andre 2,4 (+1,5).

Målingen er utført 4.–5. desember. 1.000 personer er spurt, go feilmarginen er inntil 3,1 prosent.

Les også: DN: Grande gråter i viktige møter og forhandlinger