DN: Ap skyter i været på ny måling

Ap-leder Jonas Gahr Støre har grunn til å smile om dagen. Partiet hans rykker kraftig fram på de ferskeste målingene og er større enn de har vært siden juni 2017. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre har grunn til å smile om dagen. Partiet hans rykker kraftig fram på de ferskeste målingene og er større enn de har vært siden juni 2017. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet rykker kraftig fram på partimålingen Sentio har utført for Dagens Næringsliv. Partiet står nå med en oppslutning på 30 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap er partiet som hever seg mest fra forrige måned, opp hele fem prosentpoeng. Dermed er partiet for første gang over 30 prosent siden juni i fjor, skriver Dagens Næringsliv.

– Regjeringen har skapt usikkerhet i abortsaken og er preget av indre strid. Vi kan derimot bruke alle krefter på politikk for et ordnet arbeidsliv og et statsbudsjett for å nå klimamålene. Etter motbakke tidligere i år er det nå glød i partiet, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Senterpartiet rykker også fram på den ferske målingen og står med solide 12,2 prosent, opp med 2,2 prosentpoeng. Rødt fortsetter fremgangen de siste månedene og går fram med 0,4 prosentpoeng. Bjørnar Moxnes' parti er nå oppe på hele 4,8 prosent.

Dersom målingen ble valgresultat, ville den borgerlige siden tapt regjeringsmakten. Samtlige av de borgerlige partiene faller på målingen. Aller verst går det utover Høyre som faller med 2,5 prosentpoeng ned til 24,3 prosent. Fremskrittspartiet går ned 1,7 prosentpoeng til 12 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sosialistisk Venstreparti faller også og ligger nå på 5,5 prosent, ned 2 prosentpoeng. MDG (2,4) og Venstre (4,3) holder seg omtrent på stedet hvil, ned med henholdsvis 0,1 og 0,2 prosentpoeng.

Nedturen fortsetter på meningsmålingene for KrF etter at partiet gikk inn for samarbeid med dagens regjering. Partiet faller med 1,2 prosentpoeng og er nå nede på 3,5 prosent, langt under sperregrensen på 4 prosent.

Les også: Vårt Land: Hareide takket nei til hjelp fra Støre