Meny

Erna Solberg stenger Facebook-veggen sin

Statsminister Erna Solberg (H) stenger gjesteveggen på sin egen Facebook-profil. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) stenger veggen sin på Facebook midlertidig. Det skjer etter at folk har publisert trusler og sjikane der.

Solberg opplyser om avgjørelsen i et innlegg torsdag.

– Som statsminister har jeg vært opptatt av å ha en åpen Facebook-side hvor folk fra hele landet kan gi tilbakemeldinger. Mitt inntrykk er at folk liker å kunne gi respons direkte til meg, både ros og ris. Som en av få politikere har jeg lenge hatt åpen vegg her på Facebook, skriver hun.

– De siste ukene har det vært svært høy aktivitet i kommentarfeltet og på gjesteveggen min. I utgangspunktet skal det være høy terskel for å fjerne ytringer, men jeg kan ikke tillate trusler og sjikane mot andre mennesker. Jeg kommer derfor til å midlertidig stenge gjesteveggen, fortsetter hun.

Les også: Erna Solberg fjernet ikke bombetrussel mot Stortinget fra Facebook

Solberg vil fortsatt han åpne kommentarfelt, men oppfordrer alle til å holde seg til sakene.

– Jeg tar gjerne imot kritiske innspill, men alminnelig folkeskikk forventes. All form for rasisme og grove krenkelser blir slettet, skriver statsministeren.

Ifølge Dagsavisen har det på Facebook-siden blant annet blitt lagt ut en trussel om å sprenge Stortinget, en kommenter som kom som et svar på Solberg innlegg om FNs migrasjonsavtale.

Les også: 

Solberg om Venstre-krangelen: – På tide at vi går videre

Solberg: – Fint at Grande har tatt selvkritikk

Statsminister Erna Solberg (H) tar selvkritikk på informasjon om terrorsikring

Populært