Meny

Helleland beklager fravær på FN-markering

Likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) beklager at hun ikke kunne være til stede på FNs internasjonale dag for mennesker med nedsatt funksjonsevne mandag. Foto: Valentin Flauraud / Keystone / AP/ NTB scanpix

Likestillingsministeren beklager at hun ikke hadde anledning til å være til stede på FNs internasjonale dag for mennesker med nedsatt funksjonsevne mandag.

– Jeg skulle gjerne vært til stede, men måtte dessverre melde avbud like før helgen på grunn av at jeg måtte prioritere en reise. Politisk ledelse var representert ved statssekretæren som holdt innlegget på vegne av regjeringen og meg, sier likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) i en kommentar til NTB.

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) er lite fornøyd med at statsråden ikke kom selv.

– Som likestillingsminister er Helleland «vår» minister, med ansvar for bekjempelse av diskriminering av funksjonshemmede. Så langt har hun vært komplett usynlig på feltet. Funksjonshemmede trenger en engasjert og initiativrik minister, sier FFOs generalsekretær Lilly Ann Elvestad.

Hun legger til at regjeringen i disse dager inviterer organisasjonene til å samarbeide om regjeringens strategiplan for funksjonshemmede. Helleland sier hun ser fram til dette samarbeidet.

En undersøkelse i regi av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet viser at seks av ti spurte mener at funksjonshemmede blir diskriminert i arbeidslivet. 64 prosent av funksjonshemmede elever fullfører ikke videregående skole, blant annet på grunn av manglende tilrettelegging.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært