Politico: Eriksen Søreide blant Europas mest spennende politikere i 2019

Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) trekkes fram av Politico som en av personene som vil ha størst innflytelse på europeisk politikk og europeeres liv i 2019. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) trekkes fram av Politico som en av personene som vil ha størst innflytelse på europeisk politikk og europeeres liv i 2019. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) topper Politico Europe sin «doers»-liste over folk som vil forandre europeisk politikk det kommende året.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politico Europe har pekt ut til sammen 28 politikere fra 28 land som det er verdt å følge med på i året som kommer, innen tre kategorier: De som vil få ting igjennom (doers), de som drømmer (dreamers), og de som kommer til å skape bølger (disruptors).

Helt på topp av lista over politikerne som vil prege Europa i 2019 løfter Politicos europeiske utgave fram Italias innenriksminister Matteo Salvini.

Eriksen Søreide topper «doers»-lista foran blant annet Spanias statsminister Pedro Sanchez og tyske Martin Selmayr, som i april ble utnevnt som generalsekretær i EU-kommisjonen.

– Jobben til Norges første kvinnelige utenriksminister plasserer henne helt i front av Vestens nesten-konflikt med Russland, på et tidspunkt der potensialet for eskalering er høyere enn det noen gang har vært siden slutten av den kalde krigen , heter det i begrunnelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På toppen av lista over drømmere er franske Garance Pineau, mens den irske Sinn Fein-politikeren Mary Lou McDonald trekkes fram blant dem Politico Europe tror vil skape mest støy det kommende året.

Les også: Eriksen Søreide: – Norsk EU-medlemskap er ikke aktuelt

Anspent stemning i London

Eriksen Søreide tror ikke på bedre EU-avtale for Norge

Søreide i Kabul: – Sikkerhetssituasjonen er svært alvorlig

Søreide vil ikke beklage drap, kaos og terror etter Natos krig i Libya