Meny

Årets nyord: Skjebnelandsmøte

Nestlederne Kjell Ingolf Ropstad (tv), Olaug Bollestad og partileder Knut Arild Hareide (th) under KrFs ekstraordinære landsmøte på Gardermoen 2. november. Partiet skapte politisk dramatikk og har også fått æren av å stå bak årets nyord 2018. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
KrF skapte politisk dramatikk i høst, og nå har Språkrådet også kåret «skjebnelandsmøte» til årets nyord.

– Det fins spredte eksempler på at skjebnelandsmøte har vært i bruk også tidligere, men det var først med KrF-landsmøtet 2. november at ordet nærmest ble allemannseie, skriver Språkrådet i begrunnelsen for kåringen.

Ordet oppsummerer på en slående måte en av de mest omtalte politiske hendelsene i Norge det siste året, mener Språkrådet.

2017: Årets nyord er «falske nyheter»

Populært