Meny

G20-landene enige om slutterklæring

G20-landenes ledere samt flere inviterte gjester har vært samlet til toppmøte i Argentinas hovedstad Buenos Aires fredag og lørdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
G20-landene har avsluttet toppmøtet i Buenos Aires og blitt enige om en felles slutterklæring der de blant annet er enige om å være uenige.

Til tross for uenighet om temaer som handel, migrasjon og klima, klarte lederne for G20-landene å bli enige om teksten i et felles kommuniké da det to dager lange toppmøtet ble avsluttet i den argentinske hovedstaden lørdag.

I slutterklæringen erkjenner G20-lederne at det er «visse uoverensstemmelser» på handelsområdet, og for første gang i G20-historien er punktet om å forplikte seg til å bekjempe handelsproteksjonisme utelatt fra slutterklæringen.

Videre i slutterklæringen forplikter alle G20-landene med unntak av USA å overholde klimamålene i Parisavtalen. USA på sin side fastholder beslutningen om å trekke seg fra klimaavtalen.

Les også: – Trump og Putin i kort møte på G20

WTO-reformer

G20-lederne er også enige om å forplikte seg til å reformere Verdens handelsorganisasjon (WTO) samt å gripe tak i de grunnleggende årsakene til flyktningproblematikken.

Stats- og regjeringssjefene fra de 20 rikeste landene i verden har vært samlet til toppmøte i den argentinske hovedstaden fredag og lørdag. I tillegg til den offisielle møteplanen, har det også vært en rekke formelle og uformelle møter på sidelinjen av toppmøtet.

Populært