Trump lover fredsplan for Midtøsten i begynnelsen av 2019

President Donald Trump lover å legge fram sin fredsplan for Midtøsten i begynnelsen av neste år, men lite tyder på at den vil få palestinsk støtte. Denne palestinske gutten, elleve år gamle Mahmoud Abdel-al, gråter i begravelsen til tvillingbroren Shady Abdel-al, som ble skutt og drept av israelske soldater under en demonstrasjon på Gazastripen i september. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump lover å legge fram sin fredsplan for Midtøsten i begynnelsen av neste år, men lite tyder på at den vil få palestinsk støtte. Denne palestinske gutten, elleve år gamle Mahmoud Abdel-al, gråter i begravelsen til tvillingbroren Shady Abdel-al, som ble skutt og drept av israelske soldater under en demonstrasjon på Gazastripen i september. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Felipe Dana / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump legger fram sin lenge varslede fredsplan for Midtøsten i begynnelsen av neste år, opplyser Israels FN-ambassadør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge ambassadør Danny Danon har Trump nå opplyst at planen er ferdig og at det kun gjenstår å diskuteres med Israel for å finne et passende tidspunkt for offentliggjøring.

– Etter det vi kjenner til, snakker de med oss om begynnelsen av 2019, noe som er nært forestående. Vi kjenner ikke detaljene i planen, men vi vet at den er fullført, sier Danon.

Les også: Trump: Brexitavtalen kan skade handel mellom USA og Storbritannia

Gunstig for Israel

Ifølge Danon anser Israel begynnelsen av 2019 for å være det gunstigste tidspunktet for å avduke planen, ettersom det da er flere måneder til det ventede nyvalget i Israel.

– Da vil Trump kunne legge den fram uten å blande seg inn i den politiske debatten i Israel, sier Danon.

Israel lover ifølge Danon å sette seg ved forhandlingsbordet for å diskutere den amerikanske fredsplanen, noe palestinerne ikke akter å gjøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Trump forsvarer bruk av tåregass ved Mexico-grensa

Brøt alle bånd

Palestinerne har brutt alle bånd til administrasjonen i Washington etter at Trump i desember i fjor flyttet USAs ambassade i Israel til Jerusalem og anerkjente byen som landets hovedstad.

Trump har også kuttet over 4 milliarder kroner i årlig bistand til palestinerne, i et forsøk på å presse dem tilbake til forhandlingsbordet, men uten å lykkes.

Palestinernes president Mahmoud Abbas har gjort det klart at han ikke lenger anser USA for å være en nøytral mekler i konflikten.

I september lovet Trump å legge fram sin fredsplan innen utgangen av året.