Meny

Juncker: – Dette er den eneste avtalen som er mulig

EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker (med ryggen til) gir et kyss på kinnet til EUs forhandlingsleder Michel Barnier etter EUs toppmøte i Brussel søndag. EUs president Donald Tusk i bakgrunnen. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Skilsmisseavtalen som er forhandlet fram med Storbritannia, er den eneste mulige, advarer EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker.

– Jeg vil invitere de folkevalgte som skal ratifisere denne avtalen i Underhuset til å ta det følgende med i vurderingen: Dette er den beste avtalen som er mulig for Storbritannia. Det er den beste avtalen som er mulig for EU. Det er den eneste avtalen som er mulig, sa Juncker etter EUs ekstraordinære toppmøte i Brussel søndag.

Stats- og regjeringssjefene ga der sin velsignelse til avtalen som nå ligger på bordet, men det er fortsatt høyst usikkert om avtalen vil få flertall når den kommer opp til avstemning i Parlamentet i London.

– De som tror de kan få en bedre avtale ved å avvise denne avtalen, vil bli skuffet, sa Juncker.

Bakgrunn:   EU gir klarsignal for brexitkamp i Underhuset

Populært