Stortinget uten oversikt over representantenes flypoeng

Aftenposten har gått gjennom alle utenlandsreisene til stortingsrepresentantene i forrige stortingsperiode. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Aftenposten har gått gjennom alle utenlandsreisene til stortingsrepresentantene i forrige stortingsperiode. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingsrepresentanter reiser mye. De er ikke forpliktet til å opplyse om hva som skjer med bonuspoengene, og Stortinget har heller ikke oversikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aftenposten har gått gjennom alle utenlandsreisene til stortingsrepresentantene i forrige periode. De har bedt om bilag fra fire representanter som reiste mye til utlandet og som gikk ut av Stortinget i fjor.

Øyvind Halleraker (H) tjente blant annet 246.000 Eurobonus-poeng i fjor på 13 av sine reiser i fjor, ifølge avisens beregning. Han ønsker ikke å gå inn på hva han brukte poengene på.

– Dette er en personlig sak. Det finnes ikke rutiner på hva som skjer når man går ut, sier den tidligere representanten.

Kenneth Svendsen (Frp) fikk mer enn 300.000 Eurobonus-poeng på 14 av sine reiser i fjor. Han sier han ikke har brukt poeng fra stortingsreiser til private reiser, men at han heller aldri brukte bonuspoeng til å kjøpe tjenestereiser.

Det står i representantenes reiseregelverk at bonuspoengene skal brukes når de er på tjenestereise eller pendler. Men ettersom de ikke er ansatt på Stortinget, har ikke Stortinget hjemmel for å be om rapport.

Ansatte i private bedrifter som brukes bonuspoeng fra tjenestereiser til private reiser, må skatte av fordelen.