Meny

Löfven vil ha blokkoverskridende samarbeid i en ny regjering

Fungerende statsminister Stefan Löfven fikk fredag regjeringsoppdraget i Sverige. Under en pressekonferanse samme dag slo han fast at han fortsatt sikter mot blokkoverskridende samarbeid i en ny regjering. Foto: Tt News Agency / Reuters

Stefan Löfven har en drøy uke på å sette sammen ny svensk regjering. Samarbeid over blokkene er nødvendig, men han vil ikke spekulere i hvordan det kan løses.

Det slo den fungerende statsministeren fast under en pressekonferanse fredag.

–Vi er ikke der ennå, at vi kan si at det er slik det blir. Men det er fremdeles det jeg strever for å få til, sa Löfven under en pressekonferanse fredag.

Pressekonferansen ble avholdt etter at talsmann i Riksdagen Andreas Norlén fredag morgen ga Löfven regjeringsoppdraget. Etter at Centern-leder Annie Lööf ga opp sitt forsøk på å få til en regjering på tvers av blokkgrensene, vil talmannen i Riksdagen nå få fart på prosessen med å samle en regjering.

Lööf har slått fast at tre regjeringsalternativer kan skrinlegges: Alliansen sammen med Socialdemokraterna, Alliansen i samarbeid med Miljöpartiet og en sentrumsregjering bestående av Centern og Liberalerna.

Löfven har tiden fram til 5. desember til å finne et regjeringsforslag. Da skal Riksdagen da skal stemme over forslaget han kommer med.

(©NTB)

Populært