Meny

Solberg vil ta selvkritikk om terrorsikring

Oslo 20181121. Statsminister Erna Solberg under spørretimen på Stortinget onsdag Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg lover å stille opp i Stortinget og ta selvkritikk når saken om objektsikring skal behandles.

– Kunnskapen om hvor komplekst og krevende objektsikringsarbeidet er, har vært en gradvis erkjennelse, og jeg ser at den burde vært kommunisert tidligere, tydeligere og mer samlet til Stortinget, sier Solberg til NTB.

Les også: Ap og SV vil fremme mistillit mot regjeringen

KrF varslet torsdag at de ikke vil støtte et forslag om mistillit mot regjeringen, som dermed ikke vil få flertall. Men partiet retter den skarpeste formen for kritikk mot regjeringens arbeid med å sikre bygninger og infrastruktur mot blant annet terrorangrep. I to rapporter har Riksrevisjonen påpekt alvorlig svikt og mangler i arbeidet.

– Dette tok jeg selvkritikk for i høringen i august. Vi er allerede i dialog med Stortinget om dato for debatten om objektsikring, og jeg har hele tiden planlagt for å delta. Selvkritikken vil jeg gjenta i debatten, sier statsministeren.

Forrige gang Stortinget behandlet saken, i juni i fjor, var statsministeren til manges overraskelse ikke til stede.

Populært