Stenseng garanterer Ap-støtte til EØS-avtalen

Partisekretær Kjersti Stenseng sier Ap har en klar politikk til støtte for EØS-avtalen. Også partileder Jonas Gahr Støre slår ring om avtalen. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Partisekretær Kjersti Stenseng sier Ap har en klar politikk til støtte for EØS-avtalen. Også partileder Jonas Gahr Støre slår ring om avtalen. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om LO skulle vende EØS-avtalen ryggen, garanterer Aps partisekretær at partiet vil slå ring om avtalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

EØS-avtalen har ikke gode kår i fagbevegelsen for tiden. Men dersom LO skulle ende opp på nei-siden på kongressen i 2021, avviser Aps partisekretær overfor Klassekampen at partiet vil følge etter.

– Ap her en klar politikk om at vi slår ring rundt EØS-avtalen. Vi håper LO-kongressen gjør det samme. EØS-avtalen er det beste alternativet, sier Kjersti Stenseng til avisen på LO Stats kartellkonferanse på Gol.

På samme konferanse hadde Ap-leder Jonas Gahr Støre følgende klare beskjed: «Vi må, bør og har all interesse av å forsvare EØS-avtalen».

– Jeg respekterer dem som er uenige med meg, men jeg synes det har vært mangelfulle svar på hva som skal være alternativet. Det blir ofte høytsvevende tanker om å vende tilbake til den tidligere handelsavtalen, etter at vi skal klare å få til en avtale som er vesentlig bedre for Norge enn EØS-avtalen, sier Støre.