Ropstad frykter ikke Frp-opprør

VIDEO: Se tirsdagens pressekonferanse her.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når regjeringssonderingene starter for alvor, vil Frp ha roet seg, tror KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad. Han frykter ikke kjepper i hjulene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Frps politikere er profesjonelle og vant til å håndtere uenigheter. Sånn som jeg kjenner Frp, har de lyst til å sitte i regjering. Jeg tror at sånn som i budsjettforhandlingene kommer det til å være konstruktive og gode samtaler, saklig uenighet. Og så håper jeg vi finner gode løsninger, sier Ropstad til NTB på vei ut fra gruppemøtet til KrF på Stortinget.

Frp-leder Siv Jensen sa onsdag at utgangspunktet for regjeringsforhandlinger er svært dårlig etter at KrF påførte Frp et sviende taxfree-nederlag midt i budsjettinnspurten. Tirsdag stemte KrF for å avvikle muligheten til å kjøpe to flasker ekstra taxfree-vin i stedet for tobakk sammen med resten av opposisjonen.

– Samarbeid handler ikke om å stikke kniver inn i dem man skal samarbeide med, sier Jensen og slår fast at KrF ikke kan ri to hester samtidig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Ropstad tar utspillet med stor ro.

– Alle som har fulgt KrFs politikk på taxfree, trenger ikke være overrasket over det som skjedde i går, sier Ropstad og viser til at KrF tok dissens på saken i 2014 og så sent som i februar i år fremmet forslag om innstramminger i taxfree-ordningen.

Les også: Solberg måtte tone ned betent KrF-Frp-strid

– Det var tilfeldig at dette kom til behandling i Stortinget i går, sier han.

Når det gjelder når og hvor de forestående sonderingene skal finne sted, vil han ikke si noe om.

– Det må vi komme tilbake til. Men det vil nok skje raskt, sier KrF-nestlederen.