KrF-topper krever nytt landsstyremøte

KrF-ere reagerer på VGs oppslag om at nestleder Kjell Ingolf Ropstad tilsynelatende gikk bak ryggen på resten av partiledelsen under kampen om veivalget.
KrF-ere reagerer på VGs oppslag om at nestleder Kjell Ingolf Ropstad tilsynelatende gikk bak ryggen på resten av partiledelsen under kampen om veivalget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere medlemmer i KrFs landsstyre ønsker et ekstraordinært landsstyremøte etter VGs oppslag om maktspillet i partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sentralstyremedlem Karin Bjørkhaug gikk mandag ut med krav om et nytt møte og vil nå ta kontakt med partiledelsen og be om et ekstraordinært landsstyremøte slik at partiet kan gå gjennom hva som skjedde – og ikke skjedde – i ukene og dagene før det viktige retningsvalget i KrF.

– Er det som står i VG i hovedsak riktig, svekker det hele grunnlaget for vedtaket som ble gjort, sier Bjørkhaug til Adresseavisen.

Ifølge VG begynte KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad å bruke argumentet om at det ville være mulig å endre abortloven dersom man gikk inn i et samarbeid med dagens regjering, etter et hemmelig møte med statsminister Erna Solberg og resten av Høyre-ledelsen 11. oktober.

Reaksjon: Analytikere: – Ropstad svekket etter avsløring

– Alvorlig

Det skal ha vakt sterke reaksjoner innad i KrF at han brøt interne, vedtatte spilleregler om ikke å blande inn andre partier i kampen om veivalget, ifølge VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette framstår som regi fra Høyre og Ropstad. Er dette riktig, er det alvorlig, sier Bjørkhaug.

Også KrF-fylkesleder i Akershus Arne Willy Dahl er svært betenkt over det som nå skjer.

– Jeg er betenkt over mangelen på intern kommunikasjon i ledelsen. Oppslaget sår tvil om at kommunikasjonen har vært god nok, sier han til NTB og viser til at det ikke ser ut til at Hareide var informert om det hemmelige møtet på Statsministerens kontor.

Reaksjon: Hareide stiller seg bak Ropstad

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Fylkesledere kritiserer Ropstad for kuvending: – Stikk i strid med hva som ble hevdet

– Må få oppklart

– En annen ting som forsterker dette, er at man trekker inn andre partier i det som skulle vært en intern prosess, sier Dahl.

Han mener at landsstyret bør komme sammen så raskt som mulig.

– Denne saken må vi få oppklart. Det er planlagt et landsstyremøte på telefon i desember, men jeg tror at denne VG-saken gjør at vi bør ha et fysisk møte raskt. Det kan jo være andre opplysninger i saken enn det som kommer fram i oppslaget i VG, sier Dahl.

Intervju: Bondevik: – De som hevder at KrF er et borgerlig parti, de har misforstått

Aktuelt: KrF demper sin garanti til norske bønder

Samleside: Her finner du alle sakene om KrFs veivalg