Solberg: – Ordnet brexit viktig for Norge

Den britiske regjeringens enighet rundt utkastet til brexitavtale er viktig for Norge, sier statsminister Erna Solberg (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er gledelig at EU og Storbritannia har lykkes i å bli enige om en utmeldingsavtale, sier Solberg til NTB.

Hun påpeker imidlertid at en del gjenstår.

– Blant annet må avtalen politisk behandles i EU og av det britiske Parlamentet før den kan tre i kraft 30. mars neste år. Dette er likevel et steg i retning av en ordnet brexit, noe som er viktig for Norge, sier Solberg.

Solberg viser til at utmeldingsavtalen også innebærer en overgangsperiode fram til desember 2020. Fram til da er Storbritannia fortsatt omfattet av reglene og forpliktelsene som følger av medlemskap i EU og EØS.

– Vi vil dermed ikke merke noen endring i vår samhandel med landet. Dette er viktig fordi det gir forutsigbarhet for alle som bor og jobber, eller som handler med, eller i Storbritannia. Det gir oss bedre tid til å få på plass gode rammer for det langsiktige forholdet mellom Norge og Storbritannia, sier statsministeren.

– Norge vil bruke overgangsperioden til å forhandle vårt fremtidige forhold med Storbritannia parallelt med at EU og Storbritannia forhandler sitt nye avtaleforhold, sier Solberg.

Personvernpolicy