Mulig kampvotering i Oslo Frp før kommunevalget

Frp vil ta tilbake makten i hovedstaden, men det kan bli strid om førsteplassen på listen. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
Frp vil ta tilbake makten i hovedstaden, men det kan bli strid om førsteplassen på listen. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det kan bli kampvotering om førsteplassen i Oslo Frp før valget i 2019. Aina Stenersen (35) kan utfordres av Tone Liljerot (43).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stenersen er foreslått på topp av nominasjonskomiteen, men André Melchior Larssen har ifølge Dagsavisen nå lansert Tone Liljerot som listetopp for partiet.

– Oslo Frp har gått nedover i oppslutning valg etter valg. Den nominasjonslisten som er foreslått nå, den har vi prøvd før, uten å lykkes særlig godt, sier André Melchior Larssen, nestleder i Grünerløkka Frp.

På nominasjonskomiteens møte forrige onsdag ble det besluttet å sette Camilla Wilhelmsen (59) på andreplass med Tommy Skjervold (36) på tredjeplass.

– Vi har ikke klokkertro på den listen, og mener den kan bli enda bedre. Derfor velger vi å fremme Tone Liljeroth på førsteplassen, sier Larssen til Dagsavisen.

Liljeroth er i dag rådgiver på Stortinget. Hun har stilt som ordførerkandidat to ganger. Nå er det fem år siden hun flyttet til Oslo.

– Jeg har ikke besluttet om jeg skal stille ennå, sier Liljeroth til Dagsavisen.

På spørsmål om hva som skiller henne fra de andre kandidatene sier hun:

– Jeg er kanskje mer opptatt av å løfte fram integrering. Oslo er en mangfoldig by, med mange innvandrere. De er her, og skal bli her. Da er det viktig at vi løfter fram de som lykkes. Men jeg er på linje med partiet om innvandring, sier hun.

Nominasjonsmøtet i Oslo Frp går av stabelen 3. desember.

Personvernpolicy