Meny

Melania Trump krever rådgivers avgang

USAs førstedame Melania Trump krever landets nasjonale vise-sikkerhetsrådgivers avgang. Foto: AP / NTB scanpix
USAs førstedame Melania Trump krever landets nasjonale vise-sikkerhetsrådgiver Mira Ricardels avgang, melder CNN.

– Det er førstedamens ståsted at Ricardel ikke lenger fortjener den æren det er å tjene Det hvite hus, sier Melania Trumps kommunikasjonssjef Stephanie Grisham i en uttalelse tirsdag.

Uttalelsen utgjør et usedvanlig utfall fra en førstedame mot en høytstående ansatt i en presidents administrasjon, melder CNN.

Melania Trumps utspill kom tirsdag ettermiddag etter at det tidligere på dagen kom meldinger der det ble antydet at Ricardel kunne risikere å bli fjernet fra sin stilling etter mindre enn sju måneder.

En feide Ricardel hadde med medlemmer av førstedamens stab under et Afrika-besøk nylig skal være en medvirkende faktor til uttalelsen tirsdag, opplyser kilder til kanalen.

Ricardel skal ha kranglet med førstedamens stab angående flyseter og bruk av USAs nasjonale sikkerhetsråds ressurser.

I forkant av denne hendelsen skal Ricardel flere ganger ha vært i konfrontasjon med forsvarsminister Jim Mattis, noe som skal ha vært godt kjent innad i Trump-administrasjonen.

Ricardel har vært en nøkkelspiller i USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Boltons arbeid med å restrukturere USAs nasjonale sikkerhetsråd og med å hjelpe Bolton sikre sin posisjon som en betydningsfull rådgiver overfor presidenten i alle utenriksspørsmål.

Ricardels mulige avgang kan medføre at Bolton blir stående uten en av sine viktigste allierte i Trump-administrasjonen.

Populært